F1

Neweyn uutuusauto ei pettänyt odotuksia

Hitaasti vauhtiin viime vuosina päässyt Red Bull sai uuden FB14-autonsa nyt radalle ennen päävastustajiaan Mercedestä ja Ferraria.

Maanantaina Red Bullin kuvauspäivänä Daniel Ricciardo kokeili uutuusautoa sallitut sata kilometriä Silverstonen radalla.

Mercedes esittäytyy samalla radalla torstaina. Ferrarin uumoillaan ajavan oma kuvauspäivänsä ensi sunnuntaina Barcelonassa juuri talvitestien aattoapäivänä.

Red Bull näytti uuden autonsa sinihehkuisen tummassa värityksessä. Se hankaloitti RB14-uutuuksien tutkimista ulkopuolisilta. Maanantaina testeissä auto tulee sitten radalle normaalissa värityksestään.

Auto on viety selvästi enemmän äärirajoille kuin viime viikolla julkaistut Haas ja Williams. Red Bull poikkeaa huomattavasti enemmän viime vuoden mallistaan.

Keula on erittäin kapea ja pitkä, mikä maksimoi etusiipien koon. Sivuponttoonit ovat kaikkein innovatiivisin osa uudesta autosta. Adrian Newey on hylännyt kesken viime kauden autoihin tuodut Ferrari-tyyliset ponttoonit, ja halusi pakata jäähdyttimet ja koko jäähdytyssysteemin hyvin tiukasti. Ilmanottoaukko on silti yhä melko korkea, vaikka alaosa onkin hyvin kapea.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pakollinen halo-turvakaari esiteltiin vielä ilman profilointia samoin kuin Haas ja Willamskin. Varmuudella se muuttuu testien alkaessa. Myös pätee suureen osaan nyt näytetystä lattiasta takapyörien edestä.

Takasiipi on vieläkin enemmän ääriratkaisu viime vuoteen verrattuna yhä suuremman alaspäin kaartumisensa myötä. Sillä kerätään ilmavirtaa maksimaalisesti takapyörien sisäpuolelta.

Kaiken kaikkiaan uusi Red Bull on hyvin tyypillinen jatko Adrian Neweyn suunnittelufilosofialle ääriratkaisuineen lyömään painetta auton mekaaniselle puolelle – erityisesti jäähdytykseltään. Tämä auto ei todellakaan tuottanut pettymystä ennakko-odotuksille.