F1

Kovalainen nauttii yhä Spasta

Myös Heikki Kovalainen odottaa innolla pääsevänsä ajamaan Span klassisella radalla. Caterham-kuskia miellyttää se, etteivät turvallisuutta parantaneet muutokset ole pilanneet radan profiilia.

– Vaikka rataa on vuosien saatossa muutettu, sen luonne on kuitenkin pysynyt pääasiassa samana. Rata on erittäin nopea ja sen takia jokaiselle kuljettajalle kova haaste, Kovalainen selvitti.

– Kun tällä radalla ajaa hyvän kierroksen, se antaa kuljettajalle sellaisen tyydytyksen, jota hyvin harvoilla radoilla tavoittaa.

Radan kuuluisimman mutkan Eau Rougen haastavuus on karissut vuosien mittaan kun autojen downforce eli maahan painava voima on parantunut.

– Tuntuu edelleen hyvältä ajaa alamäkeen ja tuntea puristus seuraavalle suoralle ajettaessa. Se ei kuitenkaan ole enää sellainen haaste kuin aiemmin, Kovalainen totesi nopeasta s-mutkasta.

– Mutkan läpi voi helposti ajaa täysillä ja se on varsin kesy verrattuna siihen mitä sen on täytynyt olla kun autoissa oli vähemmän downforcea. Silti ajolinjan on osuttava siinä kohdalleen.

Turun Sanomat, Spa-Francorchamps

STT