Moottoriurheilu

Voittaja Neuville hyötyi lähtöpaikastaan

Hyundai-kuski Thierry Neuville voitti sunnuntaina päättyneen Ruotsin MM-rallin. Belgialainen nousi kisan kärkeen perjantaiaamuna, eikä luopunut sen jälkeen ykköspaikastaan.

Kauden avauskisassa Monte Carlossa epäonnistunut Neuville hyötyi viikonloppuna lähtöpaikastaan MM-sarjan kärjessä olleisiin kuskeihin nähden.

Neuvillen jälkeen toiseksi sijoittui Citroenin Craig Breen, jolle palkintopallisija oli vasta uran toinen. Hyundain juhlat täydensi Andreas Mikkelsen kolmannella sijallaan.

– Tämä oli huikea viikonloppu meille. Emme osanneet odottaa, että olemme näin nopeita. Tiimi teki kuitenkin kovasti töitä, ja auto toimi täydellisesti, Neuville hehkutti rallin maalissa.

Toyotan Esapekka Lappi oli lumisessa Värmlannissa paras suomalainen. Huima sunnuntain kiri nosti Lapin neljänneksi. Sunnuntain kolmelle erikoiskokeelle Lappi lähti kuudentena.

Neljäs tila ja kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen voitto sekä viisi ylimääräistä MM-pistettä lämmittivät pieksämäkeläisen mieltä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Sunnuntai oli varmasti paras rallipäivä koko minun uralla. Myös perjantai oli hyvä, mutta toki siellä sattunut pikku moka harmittaa. Täytyy silti olla tyytyväinen. Ylitettiin omat odotukset, Lappi summasi.

Sunnuntain kaksi pohja-aikaa nostivat Lapin ohi Hyundain Hayden Paddonin ja Citroenin Mads Östbergin. Kolmas sija jäi lopulta sekin vain reilut 17 sekunnin päähän.

– Aamun ekan pätkän jälkeen tajuttiin, että mehän voimme taistella jopa neljännestä tilasta. Päätettiin yrittää sitä ja se onnistui, vaikka aika riskillä tultiin välillä.

Muista suomalaisista Toyotan Jari-Matti Latvala oli lopputuloksissa seitsemäs ja M-Sport Fordin Teemu Suninen kahdeksas. Suninen oli paras Ford-kuski Ruotsissa.