Moottoriurheilu

Rallin EM-titteli katkolla Hänniselle

Skoda Motorsportin Juho Hännisellä ja Mikko Markkulalla on mahdollisuus ratkaista rallin Euroopan mestaruus jo tulevan viikonlopun IRC/EM Barum-rallissa Tsekin Zlinissä.

Rallin EM-sarjaa neljän voiton myötä suvereenisesti hallinneella suomalaisparilla mestaruus varmistuu jo neljä EM-osakilpailua ennen kauden päätöstä, mikäli he ajavat kolmen parhaan joukkoon ja pitävät Puolan Michal Solowowin takanaan.

Hännisen työnantajalle Skodalle kotikilpailu on sikälikin merkittävä, että Skodalla on mahdollisuus varmistaa Zlinissä EM-tittelin lisäksi myös Tsekin rallimestaruus sekä IRC-sarjan merkkimestaruus.

Rallin Euroopan mestaruus olisi Hänniselle jo uran kolmas kansainvälinen rallimestaruus. Kaksi vuotta sitten Hänninen voitti rallin IRC-mestaruuden ja viime vuonna Super 2000-luokan maailmanmestaruuden.

– Valmistaudun, kuten normaaliin ralliin valmistaudutaan. Varmistelemaan ei lähdetä vaan voittoa toki ensisijaisesti yritetään. Skodalle ralli on tärkeä, sillä kyseessä on heille kotikisa ja katkolla kaikkiaan kolme mestaruutta. Olen sijoittunut täällä kerran aikaisemmin toiseksi ja kaksi kertaa kolmanneksi. Voitto puuttuu ja sitä yritetään, Hänninen toteaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tsekin Zlinissä ajettava ralli kilpaillaan kokonaisuudessaan asfalttialustalla. Nuotituksen aikana alueella on vallinnut 30 asteen helle, mutta viikonlopuksi luvassa on epävakaista säätä.

– Mahdollisuus sateelle on olemassa. Jos kuurottelee niin se on sitten renkaiden osalta ihan lottoamista. Pätkät ovat edellisvuosista samoja, mutta ne ajetaan järjestään eri suuntaan kuin ennen. Jos sataa niin tiet ovat täällä todella liukkaita, Hänninen muistuttaa.

Rallin IRC/EM –sarjoihin kuuluva Barum-ralli käynnistyy myöhään perjantai-iltana ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Vauhtiin päästään todenteolla lauantaina, jolloin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 139,22 km. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 112,40 km.

Voittajia odotetaan maaliin noin klo 15 Suomen aikaa. Hännisen lisäksi rallissa ajaa myös Subarun Jarkko Nikara.

Turun Sanomat, Zlin