Urheilu

Clijsters odottaa jo seuraavaa jaksoa

Toisen kierroksen ottelu Yhdysvaltain avoimissa jäi belgialaisen Kim Clijstersin viimeiseksi kaksinpeliksi tenniksen ammattilaiskentillä. Clijsters ilmoitti jo ennen kauden viimeistä grand slam -turnausta, että hän vetäytyy kilpailun jälkeen viettämään perhe-elämää. Hän voitti turnauksen kolmasti.

– Olen pelannut täällä parasta tennistäni ja parhaita otteluitani. Tämä paikka tuntuu täydelliseltä paikalta lopettaa, vaikka toivoin, ettei vielä tänään, Clijsters sanoi.

Hänet pudotti britti Laura Robson kahdessa erässä, jotka venyivät katkaisupeliin. Clijsters pelasti kaksi ottelupalloa, mutta hävisi kolmannen.

Robson kertoi antaneensa kaikkensa, koska muuten Clijsters olisi tehnyt mitä halusi.

– Kiitän Kimiä siitä, että hän ollut niin mahtava esikuva vuosien ajan. Kasvoin katsellen pelejäsi, ja oli kunnia viimein pelata sinua vastaan, Robson puhui kenttähaastattelussa.

Clijsters on yhä mukana nelinpelissä ja sekanelinpelissä, mutta jo kaksinpelin päättyminen toi tunteet pintaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tämä on ollut mahtava seikkailu ja kaikkien uhrauksien arvoista, mutta odotan jo elämäni seuraavaa jaksoa, Clijsters sanoi.

Andy Murray marssi miesten kaksinpelin kolmannelle kierrokselle tyylipuhtaalla voitolla kroatialaisesta Ivan Dodigista. Tuhannet katsojat poistuivat ennen kuin ottelu oli ohi.

Avauskierroksen otteluissa neljänneksi sijoitettu espanjalainen David Ferrer nuiji eteläafrikkalaisen Kevin Andersonin.

Kotikatsomon toivo John Isner selvitti korkealaatuisessa kohtaamisessa belgialaisen Xavier Malissen.

– Monet arvioivat, että menen pitkälle tässä turnauksessa, mutta minä en katsonut tätä peliä pidemmälle. Kuten näitte, minulla oli kädet täynnä töitä, Isner sanoi.

Yhdeksänneksi sijoitettu Isner kohtaa seuraavaksi Jarkko Niemisen.

TS–STT