Moottoriurheilu

Laimeuden huippu

Kolumni 26.8. Tuskin missään urheilulajissa kamppailu maailmanmestaruudesta on yhtä laimeaa kuin ralliautoilussa. Ainoa jännite rallihuipulla kohdistuu siihen, josko herrana ja hidalgona valtakuntaansa hallitseva Sebastien Loeb päättäisi lopettaa.

Jostain syystä Loebiin on kohdistettu paineita, että hänen pitäisi ilmoittaa jotain jatkostaan.

Vuosi sitten hän kertoi juuri Saksan MM-rallin yhteydessä jatkaneensa sopimustaan Citroenin kanssa kahdella vuodella. Se ei kuiitenkaan tunnu riittävän kaikille varmistukseksi ensi vuoden ajamisesta.

Mikään ei ainakaan viittaa siihen, etteikö se kymmeneskin perättäinen mestaruus kutkuttaisi ranskalaistähteä ilman yhtä lailla kuin nämä aiemmatkin. Kun mies pelittää, auto pelittää ja tiimi pelittää täysillä, taustat sopimuskauden ajamiseksi loppuun ovat enemmän kuin kohdallaan.

Loeb viihtyy vauhdissa. Kun näki hänen motivaatiotasonsa Jyväskylässä, ei jäänyt epäselvyyttä, miten paljon mestari nautti kilpailusta ja suomalaishaastajien löylyttämisestä näiden kotikentällä toisen kerran peräkkäin.

Syyskuussa Walesin teillä Loeb hakee kuudetta perättäistä täysosumaa Argentiinassa keväällä käynnistyneeseen voittoputkeensa. Kuusi voittoa peräkkäin niin 2005 kuin 2008 on miehen ennätys, eikä vastaavaan ole kukaan muu pystynyt.

Ylivertaisuuden puumerkkinä on, että Loeb on johtanut MM-ralleja nyt 48 erikoiskoetta peräkkäin. Edellisen kerran joku toinen – eli Mikko Hirvonen – oli kärjessä Uuden Seelannin seitsemännen ek:n jälkeen.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA