Urheilu

Ollikainen selätti vaivat ja ponkaisi mestariksi

Roni Ollikaisen Kalevan kisojen mitali kirkastui Lahdessa kultaiseksi. Helsingin EM-kisojen kuutonen oli pronssilla toissa vuonna ja hopealla viime kesänä. Nyt mestaruus heltisi tuloksella 791.

– Mestaruus oli tärkeintä, lonkan ulkokiertäjän krampista parissa viikossa hyppykuntoon toipunut Ollikainen sanoi.

Vaiva iski nuorten SM-kisoissa. Sen jälkeen helsinkiläisen harjoittelu on ollut melko vähäistä. Lahdessa hyppy kulki kevyessä, pyörivässä tuulessa tasaisen varmasti.

– Ei se kovin paha ollut. Muuten ei olisi voinut hypätä kuutta hyppyä. Enemmän tämä on ollut henkistä taistelua, Ollikainen kertasi lihasvaivaa.

Vuosi sitten Ollikainen ponnisti hopealle ponkaisemalla Turussa 804. Nyt kahdeksan metrin ylitykseen ei löytynyt ruutia.

– En saanut viimeisiä askeleita toimimaan, Ollikainen mietti.

Ollikaisen kausi jatkuu syyskuun alussa Ruotsi-maaottelussa Ullevin kentällä, jossa on syntynyt muiden muassa Tommi Evilän Suomen ennätys.

– En ole koskaan kilpailut Göteborgissa, Ollikainen totesi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

SM-hopean vei Ikaalisten Urheilijoiden Eero Haapala, joka paransi ennätystään sentillä lukemiin 787. Kullasta hän jäi neljä senttiä, kun perjantaisella sadalla metrillä irtosi hopea sadasosasekuntien erolla mestariin.

– Lähelle jäi mestaruus molemmissa lajeissa, Haapala tuumi.

Miestä ei kuitenkaan harmittanut. Niin vauhti juoksuradalla kuin hyvät pituushyppytulokset kertovat tälle kaudelle kilpailemiseen ja harjoitteluun tehtyjen muutosten onnistuneen.

– Nyt ei ole kilpailtu niin paljon ennen, ja on kesällä myös treenattu. On myös koetettu harjoitella järkevästi, tehoja ei ole ollut niin paljon kuin ennen, Haapala totesi.

Haapala toipui Kalevan kisojen tuplamitalistiksi, vaikka reväytti jalkansa kevään pitkällä Teneriffan leirillä.

– Siitä, että opiskelen fysioterapeutiksi, on ollut kuntoutuksessa apua, Haapala sanoi.

Tampereen Pyrinnön Tommi Evilä vei pronssin tuloksella 771. Alussa ponnistus jäi kauas ja lopussa hypyistä loppui teho.

– Tämä oli maksimi, Evilä totesi viitaten siihen, että kilpaili viikko sitten ensi kertaa kuuden viikon tauon jälkeen.

– Nyt kun oli kaksi kisaa perättäisinä päivinä, finaalissa oli alussa hyvä isku, mutta väsyin kisa loppua kohden, uransa ensimmäisen pronssin napannut Evilä sanoi.

Evilällä on Kalevan kisoista ennestään kahdeksan kultaa ja kaksi hopeaa.

TS–STT