F1

Lotuksen uusi DRS-siipi kerää huomion Spassa

F1-huipulla jännitetään, millaisella autolla Lotus tulee jatkamaan kautta. Tekninen johtaja James Allison evästää tiimitiedotteessa, että aika lailla erilaisia osia E20 saa perättäisiin Belgian ja Italian kisoihin.

– Paljon on keskitytty valmistautumiseen Monzaa varten, koska se on heti Span jälkeen ja vaatii ainutlaatuista downforcepakettia. Kyseessä on vain yksi kisa, mutta siellä tarvitaan kokonaan uudet siivet ja kohtuuttoman paljon töitä.

– Olemme keskittyneet varmistamaan sen, että kykenemme ajattamaan uutta osaa Spassa.

Tuo osa on paljon puhuttua kaksinkertainen DRS-siipisysteemi, jonka pitäisi merkittävästi lisätä Lotuksen huippunopeutta suoralla.

Miten E20 sitten sopii Spahan?

– Jos on kuiva viikonloppu, Spa kuuluu siihen ratatyyppiin, millä olemme kaikkein luottavaisimpia. Olemme kaikki innoissamme menossa sinne. Jos tulee kostea viikonloppu, on paljon avoimempi tilanne – ei vain meille, vaan kaikille talleille.

– Yleensä Spassa sataa, joten siihen täytyy valmistautua. Meillä on erilaista kokemusta sadekeleistä tällä kaudella. Silverstonessa tilanne oli hallinnassa sateella, mutta Saksassa oli vaikeuksia saada renkaat toimimaan. Jos tilanne on sama Spassa, mutkien luonteen pitäisi riittää riittävän lämmön tuottamiseen, joten emme ole kovin huolissamme siitä.

Turun Sanomat, Enstone