Urheilu

Klopp puolustaa pelaajiaan: "Kyse ei ollut henkisestä romahduksesta"

CRISTINA QUICLER
Valioliigaseura Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp.
Valioliigaseura Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp.

Valioliigaseura Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp joutui puolustelemaan pelaajiaan, kun joukkue taipui tiistaina 3–3-tasapeliin Mestarien liigan ottelussa Sevillaa vastaan. Liverpool johtaa edelleen E-lohkoa ja on vankasti tyrkyllä 16 parhaan joukkoon, mutta tällä kertaa tasapeli tuntui tappiolta, sillä vielä tauolla Liverpool johti komeasti 3–0.

– Juuri nyt tuntuu, että hävisimme ottelun, mutta se ei ole totta. Kysykää vaikka Sevillan pelaajilta. Heistä tämä tuntuu varmasti voitolta, muttei enää huomenna. Nukutun yön jälkeen jokainen ymmärtää, että olemme edelleen lohkon kärjessä pisteen erolla Sevillaan, Klopp todisteli.

Liverpool kohtaa lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan Moskovan Spartakin 6. joulukuuta ja tarvitsee kotiottelusta pisteen päästäkseen Mestarien liigassa 16 joukkoon. Sitä ennen Liverpoolin pelaajien täytyy toipua Sevillan toisen puoliajan möyhennyksestä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– On sataprosenttisen varmaa, että olisimme voineet hoitaa tämän ottelun paremmin. On kuitenkin yhtä selvää, ettei kyse ollut minkäänlaisesta henkisestä romahduksesta. Niin vain kävi. Tällaista sattuu, Klopp selitti tasapeliä.

Liverpool sortui passiivisuuteen

Liverpool johti peliä, kun Roberto Firmino teki ensimmäisellä jaksolla kaksi maalia ja Sadio Mane osui kertaalleen. Wissiam Ben Yedder teki toisella puoliajalla Sevillalle kaksi maalia, ja Guido Pizarro viimeisteli dramaattisesti tasoituksen pelin 90. minuutilla.

– Teimme virhearvion pelin kontrollissa. Passivoiduimme liiaksi, Klopp arveli.

– Anfieldillä 3–0-johtoasema olisi ollut eri juttu. Vieraskentällä teimme virheen, kun päästimme vastustajan takaisin peliin. Ottelu osoitti, miten kipeästi tarvitsemme kokemusta tällaisista otteluista nimenomaan vieraspelin tunnelmassa.

Sevilla kohtaa päätöskierroksella Mariborin, joka on jo menettänyt mahdollisuutensa jatkoon.