Urheilu

Tolvanen ja Heiskanen mukana – Leijonat nuorella ilmeellä EHT-kotiturnaukseen

Jokerien Eeli Tolvanen ja HIFK:n Miro Heiskanen on valittu Suomen maajoukkueeseen marraskuun toisena viikonloppuna Helsingissä pelattavassa jääkiekon EHT-turnauksessa.

Helsinkiläisjoukkueiden 18-vuotiaat pelaajalupaukset pelaavat hyvää syksyä. Hyökkääjä Tolvanen on 13+10 pisteellään KHL:ssä pelaavan Jokerien paras pistemies, ja puolustaja Heiskanen on loukkaantumisesta toivuttuaan kuulunut Liigassa HIFK:n parhaimmistoon.

Heiskanen varattiin NHL:ään viime kesänä numerolla 3, Tolvanen numerolla 30. Molemmat ovat ensikertalaisia miesten maajoukkueessa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki listasi lukuisia hyviä peliominaisuuksia, jotka puolsivat Tolvasen ja Heiskasen valintaa.

– Tolvanen on erinomainen maalintekijä ja hyvä syöttämään. Kun hän pystyy illasta toiseen pelaamaan tuollaisella tasolla, se kielii poikkeuksellisesta lahjakkuudesta. Heiskasen luistelu on erityislaatuista. Hänellä on pitkä maila, pärjää kaksinkamppailuissa, päävalmentaja kehui.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

NHL-varauksestaan huolimatta Tolvanen on ällistyttänyt asiantuntijat.

– Eelistä en kieltämättä ennen kauden alkua tiennyt juuri muuta kuin että hän on Nummelasta ja pelannut Espoossa. Sitten elokuussa alkoi tulla Jokerien valmentajilta Jukka Jaloselta ja Raimo Helmiseltä viestejä, minkälainen pelaaja on kyseessä, Marjamäki sanoi.

Enemmistö maajoukkueen pelaajista tulee KHL:stä, eli 14 kiekkoilijaa. Heistä viisi on kauden vahvasti aloittaneen Jokerien pelaajia.

Leijonissa on kotimaan Liigasta seitsemän, Ruotsin liiga SHL:stä neljä ja Sveitsin pääliigasta kolme pelaajaa.

Maajoukkuetestissä olevat Suomen maalivahdit pelaavat kaikki kolme ulkomailla: Eero Kilpeläinen Ruotsin SHL:n Örebrossa, Mikko Koskinen KHL:n kärkijoukkue SKA Pietarissa ja Joni Ortio Ruotsin SHL:n Skellefteåssa.

– Koskisen viime kaudet SKA:ssa ovat olleet todella hyviä. Ruotsissa torjuvat maalivahdit pelaavat vahvaa kautta, Suomen manageri Jere Lehtinen perusteli.

9.–12. marraskuuta kiekkoiltavassa kotiturnauksessa pelaavat vakiomaiden Suomi, Ruotsi, Venäjä ja Tshekki ohella uusina Kanada ja Sveitsi.

European Hockey Tourin Helsingin-turnauksella on olympiakisavalintoja ajatellen paljon painoarvoa, koska NHL-pelaajat jäävät ensi helmikuun Etelä-Korean olympiaturnauksesta pois.