F1

Bottas osasi iloita kaverinsa puolesta

PEDRO PARDO
Edellisen kerran Bottas kipusi palkintopallille syyskuussa Singaporessa.
Edellisen kerran Bottas kipusi palkintopallille syyskuussa Singaporessa.

Meksikon kilpailun kakkossija palautti Valtteri Bottaksen takaisin palkintosijoille. Edellisen kerran hän kipusi palkintopallille syyskuussa Singaporessa.

Vielä isomman palkinnon sai tallikaveri Lewis Hamilton, joka pääsi juhlimaan maailmanmestaruuttaan ennen kauden marraskuussa päättäviä Brasilian ja Abu Dhabin kilpailuja.

– Isot onnittelut Lewisille. Hän todellakin ansaitsee mestaruuden. Mercedes voitti molemmat sarjat tällä kaudella. Harmi tietysti, etten se ollut minä, joka voitti tallille kuljettajien MM-tittelin. Olen kuitenkin onnellinen Lewisin puolesta, Bottas tilitti.

Bottas ajaa ensimmäistä kauttaan Mercedeksellä. Hän tiesi ennen työpaikan vaihtoaan Hamiltonista vain sen, että tämä on todella hyvä kuljettaja, mutta ei tiennyt, millainen tallikaveri Hamilton olisi.

– Hän on todella mukava kaveri, ihan samanlainen ihminen kuin me muutkin. Olemme kunnioittaneet toisiamme kauden alusta asti, Bottas kuvasi.

Bottaksen mukaan hänen oma kisansa oli Meksikossa melko suoraviivainen sen jälkeen, kun kilpakumppanit kolistelivat autojaan kakkos- ja kolmosmutkissa. Verstappen meni menojaan, eikä Kimi Räikkönen yltänyt Bottaksen kantaan.

– Jossain kohtaa jarrujen lämpötilat vähän nousivat, ja moottorinkin kanssa oli ongelmia. Menetimme vähän aikaa. Kun vauhti ei riittänyt kärkeen, päätimme tuoda auton varmasti maaliin, Bottas kertasi.