Moottoriurheilu

Evansin voitto kruunasi M-Sportin täydelliset juhlat

Rallin MM-sarjan viimeistä edellinen kilpailu päättyi Sebastien Ogierin ja M-Sport-tallin johtajan Malcolm Wilsonin ilonkyyneliin.

Ogier varmisti Walesin rallissa viidennen perättäisen maailmanmestaruuden, walesilainen Elfyn Evans ohjasi saman tallin auton osakilpailuvoittoon, ja yksityistalli juhli samalla merkkimestaruutta.

Walesin liukkaista teistä tuli suomalaisille melkoinen koettelemus. Toyotan kuljettajista Jari-Matti Latvala ennätti viidenneksi ja Esapekka Lappi liukasteli yhdeksänneksi. Juuso Nordgren oli kolmanneksi parhaana suomalaisena 16:s, kun Teemu Suninen, Juho Hänninen, Kalle Rovanperä ja Jari Huttunen kokivat kisassa vastoinkäymisiä.

Wilsonin täydellinen päivä saattaa johtaa vielä yhteen täysosumaan, jos Ford palaa MM-sarjaan tehdastallina kuten huhut kertovat.

– Oli kotikisa ja saimme kaiken. Tiesin, että meillä on käsissämme jotain erityistä, kun tämän kauden auto valmistui, mutta on tämä silti aivan uskomatonta, kokenut Wilson siunaili täysosumaa WRC:n rallilähetyksessä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Myös Ogierillä olivat tunteet pinnassa, kun hän onnistui jatkamaan Volkswagenin menestysvuosiaan yksityistallissa.

– Kiitokset tallille, sillä mestaruuden eteen piti tehdä joukolla hyvää yhteistyötä. Tämä oli haastava kausi, joten tunteet olivat melkoiset kilpailun maalissa, kauden aikana kaksi osakilpailuvoittoa ajanut Ogier kertoi.

Edelliset mestaruutensa Ogier saavutti ylivoimaisella autolla. Nyt hän todisti huipputasaisessa kilpailussa etenkin taktiset kykynsä samalla, kun hän nousi maanmiehensä Sebastien Loebin jälkeen historian toiseksi menestyksekkäimmäksi rallikuljettajaksi.

Ogier ja Loeb ovat ajaneet nyt 14 perättäistä kuljettajien mestaruutta Ranskaan, joten rallivaltikka on siirtynyt Suomesta tukevasti etelään.

2000-luvun mestarit

2000 Marcus Grönholm Peugeot

2001 Richard Burns Subaru

2002 Marcus Grönholm Peugeot

2003 Petter Solberg Subaru

2004-12 Sebastien Loeb Citroen

2013-16 Sebastien Ogier VW

2017 Sebastien Ogier Ford