Urheilu

18-vuotias Suihkonen pääsi totuttua isompaan rooliin VaLePassa

Yleispelaaja Niko Suihkonen pelasi sunnuntaina ensimmäisen täyden ottelunsa miesten lentopallon Mestaruusliigassa, kun Vammalan Lentopallo kaatoi vieraissa Kokkolan Tiikerit 3–0. Suihkonen, 18, pelaa VaLePassa.

– Hieno ottelu hänelle, paikalla olivat vanhemmat ja isovanhemmat. Pelasin hänen isänsä kanssa samassa joukkueessa Oulussa, olen tuntenut Nikon vaahtosammuttimen kokoisesta, sanoi VaLePan valmentaja Sami Kurttila.

Suihkonen teki yhdeksän pistettä, samaan pääsi toinen vähemmän pelannut yleispelaaja Peetu Mäkinen. Hakkuri Urpo Sivula oli tehokkain 14 pisteellä.

– Teimme 10 virhettä, kaveri 30. Hyökkäyspeli oli kärsivällistä, samalla tehokasta, Kurttila tiivisti.

Teemu Lahti teki Tiikereille 11 ja Robert Seppänen 10 pistettä.

Loimu kasvatti voittoputkeaan

Raision Loimu kasvatti voittosarjansa viiteen otteluun, kun Christophe Achtenin valmentama joukkue kaatoi vieraissa sarjanousija Akaa-Volleyn 3–0. Hakkuri Gino Naarden teki Loimulle 16 pistettä, ja parhaana palkittu passari Scott Fifer löysi hyökkääjät heikonkin vastaanoton jälkeen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Ottelun teemana oli saada Naarden kiinni, ei onnistuttu. Teimme myös liikaa helppoja virheitä etenkin toisessa erässä, sanoi Akaan valmentaja Lauri Tihinen.

Joni Mikkonen oli 15 pisteellä Akaan tehokkain.

– Pelissä oli hyviä jaksoja, mutta erien ratkaisupalloissa ei oltu riittävän rohkeita. Loimun torjujat olivat hyviä, Mikkonen sanoi.

Nuori libero Esko Vuorinen oli Akaan syöttöjen kohde.

– Hän onnistui hyvin, vain yksi virhe. Toisessa erässä meillä oli onneakin. Kokonaisuutena emme pelanneet yhtä hyvin kuin lauantaina, Achten sanoi.