F1

Vettel pelasti paalulla ennätyksensä

Heikki Kulta

Superkierrokseen venynyt Sebastian Vettel pelasti nuorimman paalumiehen ennätyksensä viime tipassa Max Verstappenin näpeistä. Ferrarin saksalaistähti alitti Meksikon Grand Prix -aika-ajossa Red Bullin hollantilaiskuskin ajan 0,086 sekunnilla, ja otti kauden neljännen paalunsa.

Paalupaikka on Vettelille uran viideskymmenes.

Verstappen oli lauantaina 20 vuotta ja 27 päivää. Vettelin yhdeksän vuotta sitten Toro Rossolla Monzassa valloittama paalupaikka tuli 21 vuoden ja 73 päivän ikäisenä.

– Olipa kierros! Olen todella onnellinen tästä tuloksesta. Oli vaikea saada kaikkea osumaan. Kierros lähti hyvin, mutta kuutosmutkassa tuli vaikeuksia, ja jouduin käymään ykkösvaihteella. En kuitenkaan menettänyt aikaa, ja kun viimeinen sektori osui, kaikki meni nappiin, Vettel myhäili.

MM-taistossa Vettelin paalukaan ei ilmeisesti pysty siirtämään Lewis Hamiltonin mestaruusjuhlia sunnuntaina. Brittikuski oli kolmas, ja hänelle riittää ajaminen kärkiviisikoss maaliin sinetöimään tämän vuoden kuljettajien mestaruuden.

Suomalaiskuskit ovat kärkiviisikossa. Valtteri Bottas starttaa Hamiltonin rinnalta kakkosrivistä, ja Kimi Räikkönen on viitospaikalla. Hän hävisi tallikaveri Vettelille lähes sekunnin.