Moottoriurheilu

Tekniset ongelmat veivät Sunisen terän

LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO
Teemu Suninen
Teemu Suninen

Ohjaustehostimen hajoaminen söi sekunteja Teemu Suniselta Walesin MM-rallin toisena kilpailupäivänä. Suninen joutui taiteilemaan kaksi erikoiskoetta erittäin raskaalla ohjauksella, eikä ajamisesta tullut mitään.

Eilisen rengasrikon rasite oli tiputtanut sijoituksen jo kauas WRC2 -luokassa, ja lauantainen ongelma tiesi lisää tappiota.

Ennen päivän kahta viimeistä erikoiskoetta Sunisen sijoitus luokassa on 12. Eroa luokan kärkeen on tosin jo liki neljä minuuttia.

– Ohjaus meni jäykäksi siirtymällä ennen EK13 alkua. Auto oli todella raskas ajaa ilman ohjaustehostinta, joten siinä hävittiin aikaa reilusti. Saimme kuitenkin korjattua seuraavalle pätkälle, Suninen jutteli.

Taistelijaluonteena Suninen ei vastoinkäymisistä lannistu. Kypärän alla oli yhä paljon keskittyneitä ajatuksia, kun mies suuntasi kohti lauantai-illan hämärässä ajettavia kahta viimeistä erikoiskoetta (EK15 ja EK16).

– Ajetaan nyt vaan ja koetetaan tehdä hyviä erikoiskoeaikoja. Vähän uusiakin juttuja täytyy keksiä, jotta kyytiä tulisi lisää. Aamu toki sujui oikeinkin hyvin, ajettiin Tidemandin kanssa tasatahtiin.

Sunnuntaina rallissa ajetaan vielä viisi erikoiskoetta.