F1

Arrivabene hienosäätää Ferraria ensi kauteen

PEDRO PARDO
Ferrarin tiimi töissä Meksikossa.
Ferrarin tiimi töissä Meksikossa.

Heikki Kulta

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene istahti perjantaina FIA:n lehdistötilaisuuteen viikonloppuna, jolloin F1-maailma odottaa Maranellon miehistön MM-taiston päättyvän tämän kauden osalta.

Sebastian Vettelillä on enää teoreettiset toiveet kiriä vielä Lewis Hamiltonin edelle kuljettajien sarjassa, ja valmistajien titteli meni Mercedekselle jo viime sunnuntaina Austinissa.

Mitä positiivista Arrivabenen käteen on jäänyt tästä kaudesta?

– Positiivista... meillähän on paljon positiivista ihan rehellisesti sanottuna, kun olemme nähneet melko nuoren tiimin tekevän töitä erinomaisen hyvin auton kanssa niin radalla kuin Maranellossa. Porukka on hyvin yhtenäinen, tieto kulkee, ja he ovat hyvin keskittyneitä. Kun he ovat aika nuoria, kukaan ei ole odottanut tällaista suoritustasoa, mikä meillä on ollut, Arrivabene määritteli.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tekninen johtaja Mattia Binotto luotsaa hienosti osastoaan. Hän tuntee syvemmältä ja syvemmältä Ferrarin. Jaamme keskenämme informaation. Hän edustaa insinööripuolta, ja minulla on oma erilainen katsantokantani. Olemme aina olleet hyvin linjassa keskenämme.

– Edustan tässä myös Mattiaa, ja on sanottava, että olen nähnyt niin paljon positiivisia asioita tänä vuonna. Valtettavasti menetimme avainhetkemme pienten yksityiskohtien vuoksi lähinnä alihankkijoiden myötä. Olemme ottaneet opiksi, ja odotamme innolla tulevaisuutta, jolloin olemme yhä parempia, mutta samalla myös hyvin keskittyneitä.

Mitä vaaditaan seuraavaan edistysaskeleeseen ensi vuonna?

– Kysymys on hienosäädöstä, ei vallankumouksesta. Olemme tänä vuonna maksaneet korkean hinnan pienistä yksityiskohdista, jotka ovat pettäneet. Meidän on oltava yhä keskittyneempiä kaikkiin prosesseihin. Positiivista on, ettei tiimi anna periksi, ja oppii virheistään. Eikä tämä koske vain ensi vuotta, vaan kolmea seuraavaa kautta. Taistelemme aina viimeisen kisan viimeiseen kierrokseen asti, Arrivabene vakuutti.

Ferrari on tuomassa kuskiakatemiansa nuoria kuskeja F1-tasolle. Varsinkin F2-mestari Charles Leclercin tulevaisuus kiinnosti F1-mediaa.

– Charles todisti kykynsä voittamalla mestaruuden kaksi kisaa ennen kauden päättymistä. Seuraamme tarkasti häntä, kuten myös Antonío Giovinazzia. Keskitymme tällä hetkellä F1:n mestaruustaistoon. Oikeaan aikaan sitten siirrämme huomiomme heihin. Voin vakuuttaa, että kummatkin – Charles ja Antonio – ovat arvossaan, Arrivabene taustoitti.