F1

Heikki Kullan F1-kolumni: Lempiratojen lumoukset

Kolumni 28.10. Jokaisella kuljettajalla on omat mieliratansa MM-sarjassa. Jos pitäisi nimetä Valtteri Bottaksen parhaat kisapaikat, eiköhän sille listalle kuuluisi Venäjä, Itävalta ja Meksiko.

Kaikilla niillä Bottas on päässyt parhaaseen vauhtiinsa heti ensimmäisellä yrityksellä, ja kiilasi palkintopallille saman tien. Williamsin autolla Red Bull Ringillä ja Sotshissa 2014 Valtteri oli kolmas, kuten sitten Rodriquezin veljesten nimikkoradallakin vuotta myöhemmin.

Mercedekselle noustuaan Bottas todisti ratojen sopivuuden voittamalla niin Venäjällä kuin Itävallassakin. Niinpä jännitys kutkuttaakin, onko miehen kilpailukyky samaa luokkaa myös tähän asti niin hyvin hanskaan istuneessa Meksikossa.

Syksyllä Bottaksen suorituskyky on sukeltanut, mutta ryhtiliike on menossa, ja suomalaiskuski uskoo palaavansa loppukaudeksi taas omalle vankalle tasolleen. Sille nousulle vahva kisa sunnuntaina tekisi poikaa.

Käytännössä sunnuntaina pelissä on myös Bottaksen ensimmäinen MM-mitali. Mikäli hän pitää Daniel Ricciardon kisassa takanaan, vähintään MM-pronssi on varma.

Katse on kuitenkin eteenpäin ja haastaakseen Sebastian Vettelin kakkossijasta, piste-eron kaventaminen Ferrarin saksalaiskuskiin onkin varmasti Bottaksen merkittävin tavoite tälle viikonlopulle.

Heikki Kulta