Moottoriurheilu

Latvala hyötyy kärkipään lähtöpaikasta

Sumu, niljakkaat tiet ja sade eivät ainakaan ennakkoon huoleta Jari-Matti Latvalaa Walesin MM-rallissa. Latvalan toiveissa on ajaa pitkästä aikaa ralli läpi ilman auton teknisiä ongelmia.

– Kaikki on tehty, että pystyttäisiin taistelemaan kärkisijoista. Tässä on takana neljä vaikeaa kisaa, Latvala sanoo viitaten aiempiin, Toyota-ajokin teknisten vaikeuksien pilaamiin ralleihin.

Suosikkina Walesin MM-ralliin ampaisee Sebastien Ogier. M-Sport-tallin Fordia ajava ranskalainen johtaa MM-sarjaa 37 pisteen erolla ja voi kisan päätteeksi juhlia jo uransa viidettä MM-titteliä.

Ogierin haastajat, tallitoveri Ott Tänak ja Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville voivat siirtää mestaruuden ratkaisun kauden päättävään Australian ralliin vain voittamalla Ogierin.

Alkuviikon sateiden jäljiltä reitti on osin märkä.

– Sen verran liukasta on, että kärkipään lähtöpaikka on etu. Onneksi sää on lämmin. Kylmällä mutainen tien pinta kiillottuisi liukkaaksi kuin jää, Latvala sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hän lähtee perjantain reitille ajojärjestyksessä neljäntenä. Toyota-tallitoverit Esapekka Lappi ja Juho Hänninen ovat ajojärjestyksessä yhdentenätoista ja seitsemäntenä. Haasteena Walesissa on myös lauantain yhdeksän erikoiskokeen etappi ilman huoltoa.

– Yli 100 kilometriä mennään samoilla renkailla. Rengasrikkoja voi tulla, vaikkei osu mihinkään, kun tielle kaivautuu kiviä ja reikiä, Lappi kertoo.

Lapin tavoitteena on katkaista kahden epäonnisen kisan putki.

– Parissa viime kisassa olen sanonut, että pitäisi saada mahdollisimman paljon pisteitä, mutta niitä ei ollut tullut, kun olen mokaillut. Ajattelen niin, että tänä vuonna on aika etsiä rajat ja löytää vauhti ja nakuttaa sitten ensi kaudella kisat järkevästi maaliin, kun rajat on löydetty.

Hänninen ajaa Walesissa viimeisen MM-rallinsa Toyotalla. Hän siirtyy ensi kaudeksi tallin testikuljettajaksi eikä aja enää Australian rallissa.