F1

Salolla selvät sävelet Verstappenin rangaistuksesta

MARK THOMPSON
Max Verstappen Austinen radalla 22. lokakuuta 2017.
Max Verstappen Austinen radalla 22. lokakuuta 2017.

Heikki Kulta

Max Verstappen oli USA:n Grand Prix -kisan sankari, mutta sankaritarina ei ihan huipentunut Red Bullin hollantilaiskuskin nousuun hänniltä palkintopallille asti.

Verstappen kyllä ajoi maaliin kolmantena, mutta kuten viime vuonna Meksikossa, jälleen hän sai heti kisan jälkeen aikasakon, joka pudutti hänet palkinnoilta.

Verstappenin ohitus bensiinipulasta kärsineestä Kimi Räikkösen Ferrarista kolmanneksi viimeisessä mutkassa herätti ihastusta – paitsi tuomaristossa.

Mika Salo istui Garry Connellyn vetämässä tuomarineuvostossa. Hän myönsi, että oli raakaa, kun tuomarit joutuivat rankaisemaan niin upean kisan ajanutta Verstappenia, mutta ohitustilanne oli kiistatta sääntöjen vastainen.

– Verstappen tulee siihen mutkaan Räikkösen perässä. Kimi kääntää mutkaan, ja Max kääntää sisäreunaan kaikki pyörät ainakin puoli metriä rataviivoituksen ulkopuolella ja ehtii siten mutkasta ulos tulevan Kimin eteen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Kun ajaa siten sisäkautta mutkaan rajojen ulkopuolella, ratakin on lyhyempi. Ei ole kahta kysymystä siitä, etteikö Max olisi hyötynyt oikaisustaan merkittävästi, TS:n Austinista kotimatkalta puhelimitse tavoittama Salo kartoittaa.

Mercedeksen johtoportaan Niki Lauda ja Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner teilasivat tuomariston rangaistuspäätöksen rankasti.

– Kuten suuri yleisö hekin näkivät varmasti siinä kisan aikana vain televisiokuvan. Me tuomarit näimme koko tilanteen. On yhteisesti kaikkien kesken sovittu, että jos joku hyötyy pysyvästi oikaisusta, häntä rangaistaan. Max oikaisee kääntäessään mutkaan, ja menee siten Kimin edelle, Salo muistuttaa.

Verstappen ja Horner kritisoivat, kun kuljettaja ei päässyt tuomariston eteen selvittämään tilannetta ennen tuomion julistamista.

– Horner on itsekin ollut muiden tallipäälliköiden kanssa sopimassa, että meidän tuomarien on saatava lopullinen palkintokolmikko podiumille heti kisan jälkeen. Ei siinä siten jouda järjestämään tutkimuksia kuljettajien kanssa, Salo taustoittaa.

Verstappenia jäyti varmasti sekin, että myös viime vuonna Meksikossa Connelly johti tuomarineuvostoa, kun hän sai palkinnon maksaneen aikasakon Sebastian Vettelin hyökkäystä vastaan puolustautuessaan.

– Ymmärrän Verstappenin tunteet, kun hän ajoi niin hienon kisan. Sääntöjen mukaan kuitenkin on toimittava. Tuntui yhtä tylyltä antaa Kimillekin Span kisassa se kymmenen sekunnin varikkorangaistus, kun hän ei hidastanut Verstappenin auton kohdalla sääntöjen määräämällä tavalla, Salo sanoo.