F1

Arrivabenen asema ei ole uhattuna

Heikki Kulta

Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne ei suunnittele muutoksia tallijohtoon, vaikka taistelu valmistajien maailmanmestaruudesta hävittiin Austinissa, ja lopullinen tappio kuljettajien sarjassa tulee luultavimmin ensi viikonloppuna Meksikossa.

Austinissa Marchionnelta kysyttiin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene ja teknisen johtajan Mattia Binotton asemasta viime aikojen heikkojen esitysten jälkeen.

Ottaako Binotto Arrivabenen paikan?

– Ei. Sekä Mattia että Maurizio ovat olleet osallisina tässä prosessissa. Jomman kumman syyllistäminen tuntuisi aika idioottimaiselta. He ovat molemmat olleet mukana, kun operaatio on menossa, ja teknisesti olen itsekin siinä osallisena. Olenhan pääjohtaja, Marchionne totesi.

– Sillä tavalla pulmia ei ratkaista. Meidän on voitettava, se on kaikkein tärkeintä. Eikä se johdu yhdestä ihmisestä.

– Kolmessa viimeisessä Aasian kisassa tulleet vastoinkäymiset ovat olleet epäonnekkaiden tapahtumien summa. Niiden uusiutumisen todennäköisyys on hyvin vähäinen. Olemme tehneet yhden muutoksen organisaatioon tuomalla mukaan kokeneen laatupuolen osaajan vahvistamaan sitä puolta, Marchionne korosti.

– Tämä tiimi tietää, miten voitetaan, ja tietää, kuinka se saadaan tehdyksi. Annetaan heille vain tilaa, pääjohtaja päätti.