Moottoriurheilu

Suninen himoitsee lisää WRC-kisoja

Nuori rallilupaus Teemu Suninen antoi kovat näytöt osaamisestaan Suomen MM-rallissa. Vasta toista WRC-kisaansa ajanut 23-vuotias Suninen ajoi kolme pohja-aikaa ja oli lopputuloksissa neljäs.

Tarjolla oli jopa kilpailun toinen sija, mutta Suninen teki virheen rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ja menetti mahdollisuutensa palkintopallisijaan.

Suninen ajoi myös edellisessä MM-rallissa Puolassa WRC-kalustolla ja tuli kuudenneksi. Tällä tietoa jokelalainen joutuu seuraavaksi hyppäämään alempaan WRC2-luokkaan tulevissa ralleissa.

– Kauden alussa oli nämä kaksi kisaa kalenterissa WRC:llä, ja ne on nyt ajettu. Saksaan mennään R5:lla. Toivottavasti olen antanut sellaiset näytöt, että saisi lisää kisoja WRC-autolla, Suninen tuumi.

– Itse koen, että tämä on se oikea luokka minulle ja se missä voin näyttää taitoni. Vielä kun huomioi, ettei minulla ollut kunnon testejä, niin ihan hyvin meni.

Suninen mietiskeli itsekin hieman vinkkaavansa Ford-pomo Malcolm Wilsonin suuntaan, että eiköhän ne näytöt ole jo ihan riittävät.

– En pistäisi pahakseni, jos tarjotaan lisää kisoja. Täytyy itsekin antaa joku vinkki vitonen, että eiköhän se olisi aika saada parempaa peliä alle. Ne ovat kuitenkin tallin valintoja. Minä en voi vaikuttaa muuten kuin ajamalla mahdollisimman hyvin, Suninen summasi.