F1

Arrivabene kiitollinen ja Vettel pahoillaan Räikkösen puolesta

GEORG HOCHMUTH
Maurizio Arrivabene
Maurizio Arrivabene

Heikki Kulta

Maurizio Arrivabene koki ensimmäisen kerran Ferrarin tallipäällikkönä tallin voittavan jo neljännen kerran saman kauden aikana. Kun Unkarista tuli jo kauden toinen kaksoisvoitto, miehen riemu oli sitäkin suurempi.

– Näimme upean kisan ja saimme loistavan lopputuloksen – eivätkä olosuhteet todellakaan olleet helpot. Onnittelut tiimille täällä ja Maranellossa. Teimme yhteistyötä, joka on hienon kilpatiimin merkki.

– Sebastian Vettel ajoi maagisen kisan, ja onnistui pitämään kärkipaikan, vaikka ohjauksessa oli vikaa. Häntä auttoi loistavaan suoritukseen yltänyt Kimi Räikkönen, joka ei vain osoittanut olevansa mestari, vaan myös todellinen joukkuepelaaja.

– Testaamme alkuviikolla täällä ennen pakollista tehtaan sulkemista kesäloman ajaksi, mutta jatkamme sitten kehitystyötä valmistautuessamme seuraaviin kisoihin Spassa ja Monzassa, Arrivabene summaili Ferrarin tiedotteessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vettel ajoi seitsemännen voittonsa Ferrarin autolla. Hän venyytti MM-johtonsa 14 pisteeseen.

– Jokainen tiimissä voi olla erittäin onnellinen ja ylpeä siitä, mitä nyt teimme. Sanoin Kimille olevani pahoillani hänen puolestaan, koska olin hidas taistellessani ohjauksen kanssa kisassa. Kimille ei ollut kivaa olla siinä välissä hampurilaisen pihvinä.

– Tämä oli rankka kisa, mutta lopulta se sai hyvän muodon. Emme tiedä vielä, mistä ohjauspulma johtui, mutta sellaiset on vältettävä jatkossa. Loppupeleissä vauhtia kuitenkin löytyi, ja välillä en huomannut koko pulmaa. Välillä se sitten taas kävi entistä pahemmaksi, Vettel selvitti.

Räikkönen puolestaan kiitteli autoaan, joka toimi koko ajan erinomaisesti.

– Hallittavuus oli ihan täydellinen, ja tunne oli koko ajan hyvä. Vaikka välillä ajoin ihan Sebastianin takana, auto käyttäytyi siinä fantastisesti. Ei minulla ollut huolia Mercedesten vuoksi, että ne saisivat minut kiinni.

– Tietenkään en koskaan ole tyytyväinen, jos jään kakkoseksi. Kun tiimi saa kaksoisvoiton, toinen jää toiseksi, kun toinen voittaa. Tunsin, että minulla olisi ollut kaikki työkalut parempaan lopputulokseen, mutta tiiminä saavutimme parhaan tuloksen, ja siitä voimme kaikki olla onnellisia, Räikkönen linjaili.