Moottoriurheilu

Suninen täräytti pohjat – Hänninen tipahti neljänneksi

LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA
Teemu Suninen vauhdissa.
Teemu Suninen vauhdissa.

Esapekka Lappi on matkalla uransa ensimmäiseen MM-osakilpailuvoittoon. Lappi johtaa 23 ajetun erikoiskokeen jälkeen Suomen MM-rallia yli 40 sekunnilla. Lappi ajaa vasta neljättä kisaansa WRC-kalustolla.

– Ei voi tehdä mitään tyhmää. Pitoon ei voi luottaa yhtään. Tosi rauhassa ajelin. Pitää edes jonkinlaista rytmiä pitää yllä, Lappi totesi pätkän maalissa.

Oittilan erikoiskokeella sunnuntaiaamuna toiseksi nopein oli Fordin nuori suomalaislupaus Teemu Suninen. Aamun avauspätkällä Suninen oli unessa, mutta Oittilassa oli isku päällä. Suninen on kilpailussa toisena, mutta vain 2,5 sekuntia edellä toista Ford-kuskia Elfyn Evansia.

Juho Hänninen tippui Toyotallaan neljänneksi Oittilassa. Hänninen jäi Sunisen pohjista 2,7 sekuntia.

– Menetin alussa aikaa, kun ajoin vasemmalle kääntyvän mutkan leveäksi. Onneksi siellä oli heinäpaali, johon perä osui. Piru että oli liukasta, Hänninen naureskeli Ralliradiolle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Hyvin tuli. Ei mitään ihmeellistä. Aina sitä kovasta kilpailusta nauttii, Suninen puolestaan sanoi.

Pohja-ajan Oittilaan kirjautti lauantaina voittomahdollisuudet keskeyttämisen vuoksi menettänyt Jari-Matti Latvala. Toyota-tähti löi erikoiskokeella Sunisen peräti 3,2 sekunnilla. Samainen pätkä on iltapäivällä power stage -erikoiskoe, jolla jaetaan ylimääräisiä MM-pisteitä.

Irlannin Citroen-kuski Craig Breen ajaa kilpailussa viidentenä ennen Thierry Neuvillea ja Ott Tänakia. Kymppisakkiin mahtuvat myös Kris Meeke, Dani Sordo ja Mads Östberg.

Sunnuntaina ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta.