Urheilu

Tekniikkavaikeuksia ja kauden heikoin tulos – Pitkämäen MM-kenraali jäi suutariksi

MARTTI KAINULAINEN
Tero Pitkämäki miesten keihäskilpailussa Orimattilan Tähtikisoissa 29. heinäkuuta 2017.
Tero Pitkämäki miesten keihäskilpailussa Orimattilan Tähtikisoissa 29. heinäkuuta 2017.

Orimattilan Tähtikisojen keihäänheitto romahdutti Lontoon MM-kisojen suomalaisodotukset. Suomen joukkueen mitaliehdokas Tero Pitkämäki jäi viimeisessä kilpailussaan ennen MM-kisoja kolmanneksi kauden heikoimmalla tuloksella 81,96.

Kilpailun voitti virolainen Magnus Kirt kauden parhaallaan 86,06. Trinidadilainen Lontoon 2012 kisojen olympiavoittaja Keshorn Walcott sijoittui kilpailussa toiseksi tuloksella 85,22.

Pitkämäki oli kilpailun jälkeen vaisu ja mietteliäs.

– Jalat eivät toimineet. Ongelma oli samantapainen kuin Kalevan kisojen loppukilpailussa Seinäjoella. Siellä jalat tuntuivat hyviltä vielä verryttelyssä, mutta tänään oli heti vaikeata, Pitkämäki ihmetteli.

Kalevan kisoissa Pitkämäki tunsi, ettei hän ennättänyt palautua edellispäivän karsinnasta. Orimattilassa syy jäi täydellisesti arvoitukseksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– En ole tehnyt Seinäjoen jälkeen kuin ylläpitävää perustreeniä. Mitään palautumisongelmia ei pitäisi olla, eikä minulla ole terveyshuolia, Pitkämäki kertoi.

Pitkämäen heitoissa oli lauantaina käytännössä kaikki alkukaudesta nähdyt ongelmat. Vauhti jäi takapainoiseksi, heitosta puuttui rytmi, vartalo karkasi vetovaiheessa sivuun, tuki ei pitänyt ja keihäät sinkoilivat taivaalle poikittain.

– Ei ole MM-kisojen kannalta hyvä asia, kun alle tulee pari heikkoa kilpailua, Pitkämäki tunnusti.

– Mutta katsotaan loppuun asti. Käännetään kaikki kortit.

Pitkämäeltä uhkaa kuitenkin loppua aika. Jäljellä on enää yksi heittoharjoitus ennen 8. elokuuta alkavaa MM-matkaa Lontooseen.

– Onnistuminen tässä tilanteessa on haasteellista, Pitkämäki tiivisti tunnelmansa.