F1

Räikkönen tyytyväinen halo-valintaan

Heikki Kulta

Ajaa Kimi Räikkönen ensi vuonna F1-tasolla tai ei, autoissa on joka tapauksessa uusi halo-turvakehys.

Kansainvälinen autoliitto FIA päätyi Ferrarin kehittämään halo-ratkaisuun. Pakollisuus tuli sääntöihin, ja tiimit saavat sitten itse muokata siitä omat versionsa.

Autojen painoon se tuo muutaman kilon lisää.

– Säännöt ovat säännöt. Kokeilimme haloa muutaman kerran, ja mielestäni se on turvallisempi meille kuljettajille. Eihän se kaikkea muuta. On aina juttuja, joilta ei voi suojautua. Eikä ole väliä, mitä teemme.

– Minun puolestani se on ihan hyvä. Se näyttää erilaiselta. Autojen ulkonäkö on muuttunut paljon aiemmasta. Ihmiset sanovat usein, ettei auto näytä oikealta, mutta aika hassusti hyvin nopeasti jokainen tuntuu tottuvan siihen ja unohtavan valittamiset.

– Turvallisuudestahan siinä on kyse. En usko sen haittaavan meitä ajamisen kannalta lainkaan. Emme edes huomaa sitä. Mielestäni kaikki jupinat ovat turhia. Asiasta kirjoittavat eivät ole koskaan ajaneet F1-autoa. Tämä on pelkästään turvallisuustekijä, ja siten hyväksi. Jos voi välttää jonkun vakavan onnettomuuden sen ansiosta, se maksaa itsensä varmuudella takaisin, Räikkönen muistutti.