Urheilu

Mira Potkonen haki vauhtia vuoristoharjoittelusta

MIKA KANERVA
Potkonen on tänä vuonna voittanut jo SM-kultaa huhtikuussa sekä ottanut turnausvoitot Puolassa ja Saksassa
Potkonen on tänä vuonna voittanut jo SM-kultaa huhtikuussa sekä ottanut turnausvoitot Puolassa ja Saksassa

Viime vuonna kolme nyrkkeilyn arvokisamitalia voittanut Mira Potkonen on Suomen joukkueen kirkkain tähti 5.–12. elokuuta Keski-Italian Casciassa pidettävissä naisten Euroopan unionin mestaruuskilpailuissa. 60-kilon sarjassa kilpailevan Potkosen lisäksi Italiaan matkustaa kolme muutakin suomalaisurheilijaa.

– Tulimme keskiviikkona Ranskan Nancystä kymmenen päivän leiriltä, nyt aika ennen ensi torstaina tapahtuvaa lähtöä käytetään tehokkaasti. Treeneistä haetaan nopeutta ja räjähtävyyttä. En ole nyt yhtä hyvässä kunnossa kuin vuosi sitten tähän aikaan, mutta olen pystynyt harjoittelemaan ilman ongelmia, Potkonen sanoi.

Potkonen on tänä vuonna voittanut jo SM-kultaa huhtikuussa sekä ottanut turnausvoitot Puolassa ja Saksassa. Otteluita on nyt 183 ja niistä 153 voittoa. Ennen Ranskan leiriä Potkonen vietti valmentaja Maarit Teurosen kanssa kaksi viikkoa USA:ssa Colorado Springsissä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Se oli tehokas korkean paikan leiri. Olimme siellä pari viikkoa myös ennen Rion kisoja, Potkonen sanoi.

Potkosen sarjaan on ilmoittautunut 15 nyrkkeilijää. Hän pitää pahimpina vastustajina Italian Irma Testaa ja Irlannin Kelly Harringtonia.

– Harrington pudotti tähän sarjaan 64-kiloisista. Testalle hävisin viime vuonna Euroopan olympiakarsinnoissa. Myös Englannista tullee kova vastustaja, hän on uusi näissä ympyröissä, Potkonen miettii.

Potkosella, 36, on EU-kisoista kolme pronssia vuosilta 2010, 2011 ja 2013. Vuosina 2014–16 turnausta ei pidetty lainkaan. Tavoitteena on luonnollisesti kirkastaa mitalin väriä tänä vuonna.

– Cascia on outo paikka, mutta olimme viime huhtikuussa leirillä Assisissa. Se on aika lähellä sitä, Potkonen sanoi.

Nelikosta Potkonen ja 75 kilon sarjaan osallistuva Elina Gustafsson edustavat Tampereen Voimailuseuraa. Teuronen on kaksikon valmentaja.

Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Marjut Lausti kilpailee 54:n ja Akaan Iskun Satu Lehtonen 48 kilon sarjassa.

– Kahteen mitaliin olisin hyvin tyytyväinen, Teuronen sanoi.