F1

Mercedes välttää sortumasta suuriin odotuksiin

ANDREJ ISAKOVIC
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton

Mercedes on ollut MM-sarjassa Ferraria paremmassa vauhdissa Monacon viikonlopun jälkeen. Edellisessä Silverstonen kilpailussa Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ajoivat saksalaistallille toisen kaksoisvoiton neljässä viime startissa.

Mercedeksen molemmat kuljettajat lähtevät varovaisina viikonvaihteessa ajettavaan kauden 11. kilpailuun Unkarissa.

Budapestin kilpailussa on lämmintä ja radalla on paljon hitaita mutkia. Nämä tekijät saattavat kääntää asetelmat taas Ferrarin eduksi.

– Saimme Silverstonen tuloksesta valtavasti energiaa. Toivon, että se näkyy myös seuraavassa kilpailussa, Hamilton ennakoi sunnuntain kilpailua.

Tallipäällikkö Toto Wolff juhli Silverstonessa kaksoisvoittoa muiden mukana, mutta kieltäytyi jyrkästi Budapestin kilpailun suosikin asemasta.

– Jos alkaa ajatella sillä tavalla, saa heti märän rätin päin kasvoja, Wolff kertoi.

– Eivätkä asiat ole niin yksinkertaisia. Autoamme on edelleen vaikea säätää. Hyvällä tiimityöllä olemme tosin kehittyneet siinä. Ymmärrämme taas autoa paremmin, jos saamme sen toimimaan hitaalla radalla ja kuumissa oloissa.

Ferrarin Sebastian Vettel johtaa MM-sarjaa pisteen erolla Hamiltoniin. Bottas on 23 pisteen päässä kolmantena ja Kimi Räikkönen 79 pisteen päässä viidentenä.