Moottoriurheilu

Suninen jahtaa Jyväskylässä askelta eteenpäin

HEIKKI SAUKKOMAA
Teemu Suninen 26.7.2017
Teemu Suninen 26.7.2017

STT-Aki Hietavala

Teemu Suninen on noussut raketin lailla rallimaailman kirkkaimpien lupausten joukkoon. Suomen MM-rallissa tulevana viikonloppuna Suninen ajaa vasta uransa toisen kilpailun WRC-kalustolla.

Ensimmäinen MM-ralli Fordin WRC-autolla Puolassa päättyi hienosti kuudenteen tilaan. 23-vuotias Suninen janoaa jälleen parempaa.

– Haen taas täältä steppiä eteenpäin. Tarkoitus on olla vähän tasaisempi ja virheettömämpi. Vauhti oli Puolassa joillakin pätkillä hyvää, mutta nyt pitää saada lisää tasaisuutta, Suninen sanoo.

Sunisen testit Suomen rallia varten kokivat kolauksen, kun Sebastien Ogier tälläsi Fordin testiauton pusikkoon. Suninen kuitenkin vakuuttaa, että tynkätesteistä huolimatta menopeliin saatiin hyvä luotto.

– Ralliin on valmistauduttu tosi hyvin. Testit meni Ogierilla metsään, mutta saatiin maanantaina itse hyvät testit. Ei pystytty ihan ajamaan sitä mitä oltiin suunniteltu. Autossa oli hyvät perussäädöt, ja niistä tuli hyvä fiilis, Suninen summaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Omasta tallista löytyy piinkova vertailupohja nuorukaiselle. Ranskalaismestari Ogier johtaa MM-sarjaa, ja virolainen Ott Tänak on Suomessa aina nopea.

– Vaikea ketään kuskia nimetä, jonka erityisesti haluaisin voittaa. Oma vertailu käy tiimikavereihin. Tässä tallissa ei ainakaan kuljettajien vauhdista jää kiinni, Suninen toteaa.

Suninen on ajanut kovat näytöt jo WRC2-luokassa, ja vauhti tuntuu riittävän pienestä kokemuksesta huolimatta myös kirkkaimmalla huipulla. Kotirallissa pitäisi jälleen vakuuttaa lisää tallipomoja, jotta ura MM-sarjassa saisi jatkoa.

– Iso näytönpaikka tämä on, mutta niin on jokainen muukin ralli. Toki odotetaan, että kotikisassa onnistutaan hyvin, jokelalainen pohtii.

– Tällä hetkellä ei ole vielä tietoa ensi kaudesta. Saksassa ja Englannissa ajetaan R5:lla. Sen enempää ei ole minulla tietoa. Koitetaan ajaa sen mukaan, että saisi jotain hyvää ensi kaudeksi tai vielä jopa täksi vuodeksi, Suninen jatkaa.