Moottoriurheilu

Suomen MotoGP-osakilpailun ajankohta julki ensi viikolla

MotoGP-sarjan promoottorin Dorna Sportsin pääjohtaja Carmelo Ezpeleta saapuu ensi viikolla viralliselle vierailulle Suomeen ja KymiRingille.

Ezpeletan vierailtua KymiRingillä ja neuvoteltua Suomen viranomaisten kanssa, järjestetään keskiviikkona lehdistötilaisuus, jossa Dorna Sports kertoo ehdotuksensa, jonka se tulee esittämään Kansainväliselle Moottoriliitto FIM:lle Suomen MM-osakilpailun ajankohdasta.

Lehdistötilaisuudessa ovat paikalla eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho, Dorna Sportsin pääjohtaja Carmelo Ezpeleta, Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala, KymiRingin hallituksen puheenjohtaja Kari O. Sohlberg sekä KymiRingin hankejohtaja Timo Pohjola.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja tulee tekemään paluun Suomeen lähes 40 vuoden jälkeen, kun kuninkuusluokan osakilpailu ajetaan Iittiin rakenteilla olevalla KymiRing-radalla. MotoGP-sarjan markkinoinnilliset oikeudet omistava Dorna Sports on jo vahvistanut Suomen palaavan MM-kalenteriin, mutta kilpailun ajankohta on vielä auki.

– MotoGP-osakilpailun saaminen Suomeen on mahtava asia. Se tuo aikamoisen potkun Suomen moottoripyöräurheilulle ja koko Suomen moottoriurheilulle. Odotamme erittäin innoissamme tulevaa kilpailua, iloitsee Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala.

– Kilpailun taloudellinen vaikutus Iitin, Kouvolan ja Lahden alueille on merkittävä. Vaikutukset ulottuvat tietenkin myös Helsinkiin. Odotamme, että Suomen MotoGP-osakilpailua saapuu paikanpäälle katsomaan arviolta 100.000 ihmistä. Luonnollisesti television kautta Suomi saa huikeaa näkyvyyttä ympäri maailman, Nevala jatkaa.