Urheilu

Liukkonen sai karsiutumisesta huolimatta itseluottamusta

MARTIN BUREAU
Britannian Adam Peaty avasi tiistain 50 metrin rintauinnin alkuerissä maailmanennätysajalla 26,10.
Britannian Adam Peaty avasi tiistain 50 metrin rintauinnin alkuerissä maailmanennätysajalla 26,10.

Unkarin Budapestissä järjestettävien uinnin pitkän radan MM-kilpailujen kolmas päivä ei tuonut suomalaismitalia, mutta saattoi poikia menestystä seuraaviin kilpailumuotoihin. Ari-Pekka Liukkonen ui tiistaiaamun alkuerissä sivulajinsa 50 metrin rintauinnin ennätyksensä 27,66 ja on hyvässä vireessä ennen päälajinsa vapaauinnin kilpailuja.

Rintauinnissa Liukkonen nipisti omasta entisestä ennätyksestään pois 0,32 sekuntia. Paikka välieriin jäi 0,27 sekunnin päähän.

– Kyllä tämä uinti antaa itseluottamusta näille kisoille, Liukkonen tuumi tiedotteessa.

Liukkonen voitti oman eränsä, mutta välierät jäivät haaveeksi. Tulos riitti alkuerien 21. sijaan, 16 parhaan edetessä välieriin.

– Se oli hyvä uinti kaiken kaikkiaan, ei sattunut mitään mokia, ja kolme kymmenystä parannusta ennätykseen, ja vielä noin lähelle semifinaaleja. Ihan hyvin vapaauimarille, Liukkonen puntaroi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Keskiviikkoaamuna suomalaisuimarilla on edessä 100 metrin vapaauinnin alkuerät ja perjantaina hänen päämatkansa 50 metrin vapaauinti.

Suomen miesten oli tarkoitus osallistua keskiviikkona 4x100 metrin sekauintiviestiin. Uimaliiton tiedotteen mukaan kisasta vetäydyttiin, koska Matias Kosken olkapään kunto ei salli enää kisavauhtisia startteja.

Britannian Adam Peaty avasi tiistain 50 metrin rintauinnin alkuerissä maailmanennätysajalla 26,10. Hän alitti oman aiemman ME-aikansa 0,32 sekunnilla. Edellinen ennätys syntyi Kazanin MM-kilpailujen välierässä kaksi vuotta sitten.

– Maailmanennätys oli kaksi vuotta vanha, joten sitä olikin jo tavallaan aika parantaa, 22-vuotias Peaty kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Illan välierissä britti oli vieläkin nopeampi ja paransi matkan ME:n jo lukemiin 25,95, vaikka mies ei ollut startissa terävimmillään. Peaty nousi takamatkalta erän selkeään voittoon pysäyttäen kellon omille sekuntiluvuilleen.

Miesten 50 metrin rintauinnin loppukilpailu järjestetään keskiviikkona.