Urheilu

Mörö ikävöi viime vuoden lentokeliä – Aitajuoksija vaikenee terveysongelmistaan

TIMO AALTO
Oskari Mörö (kesk.) voitti miesten 400m aitajuoksun yleisurheilun Kalevan Kisoissa Seinäjoella.
Oskari Mörö (kesk.) voitti miesten 400m aitajuoksun yleisurheilun Kalevan Kisoissa Seinäjoella.

Viime vuoden tasosta jääminen aidatulla ratakierroksella ei ole herkkua Oskari Mörölle. Kalevan kisojen neljäs mestaruus 400 metrin aidoissa toki lämmitti häntä, mutta loppuaika 50,91 oli keskinkertainen.

– Minulla on ikävä viime vuoden lentokeliä, Mörö sanoi.

Vajaa vuosi sitten hän juoksi Rion olympialaisten alkuerissä Suomen ennätyksen 49,04, mutta tänä suvena hän on yltänyt parhaimmillaan 50,38:aan.

Esbo IF:n juoksija ei halua paljastaa, mistä hänen tämän kauden vaikeutensa johtuvat. Seinäjoella Mörö kertoi, ettei kyse ole vammasta, vaan terveydestä.

– Se on positiivinen asia, ettei ole vammaa. Tiedämme taustajoukkojeni kanssa, mistä on kysymys, mutta en halua spekuloida, Mörö sanoi.

Mörö kertoi hakeneensa valmentajansa Atte Pettisen kanssa harjoitteluun tietoisia riskejä, koska olympiavuosi jäi juuri taakse.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Vastoinkäymisiä on ollut enemmän kuin onnistumisia, Mörö tiivisti.

Lontoon MM-kisat jäävät Möröltä väliin, ja juoksijan kansainvälinen kisatavoite siirtyy myöhemmäksi elokuussa. Hän suuntaa Taiwaniin opiskelijoiden Universiadeihin, joissa on myös luvassa tasokkaat kisat.

SM-finaalissa Mörö jäi parhaastaan, mutta hopeamitalisti, Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila, juoksi kauden parhaansa 51,78. Tampereen Pyrinnön Valtteri Toimela paransi ennätyksensä 52,47:ään ja otti pronssia viime vuoden mestarin Petteri Monnin edestä.

Berghemin lajinvaihto onnistui

Hangon IK:n Jonna Berghem juoksi viisi vuotta sitten kuudenneksi alle 19-vuotiaiden MM-kisojen pika-aidoissa, mutta sunnuntaina hän juhli Suomen mestaruutta naisten pitkissä aidoissa. Berghemin takareisi ei enää kestä lyhyttä aitamatkaa, mutta aidattu ratakierros toimii.

Ennen Kalevan kisoja Berghem oli juossut pitkät aidat kahdesti, mutta taso riitti SM-kultaan, kun kauden ykkönen Viivi Lehikoinen kisasi 19-vuotiaiden EM-finaalissa.

– Askelrytmi ei mennyt ihan kohdalleen, vaan sähläsin vähän kaarteessa, ennätyksensä 58,05 juossut Berghem kertasi.

Seinäjoella SM-hopealle juoksi Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen (59,48) ja pronssille Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emma Koistinen (59,49).