Yleisurheilu

Murto finaaliin: Askelmerkin kanssa oli vähän hakemista

SUL-ARKISTO/JEAN-PIERRE DURAND
Wilma Murto veisteli, että kaikki mikä voi mennä pieleen, meni pieleen 19-vuotiaiden seiväshypyn EM-karsinnassa Grossetossa.
Wilma Murto veisteli, että kaikki mikä voi mennä pieleen, meni pieleen 19-vuotiaiden seiväshypyn EM-karsinnassa Grossetossa.

Wilma Murto veisteli, että kaikki mikä voi mennä pieleen, meni pieleen 19-vuotiaiden seiväshypyn EM-karsinnassa Grossetossa. Se ei aivan pitänyt paikkaansa, sillä 405:n ylitys vei hyppääjän finaaliin. Saga Andersson jakoi karsinnan voiton kolmen hyppääjän kanssa niin ikään 405:n ylityksellä.

Murto sijoittui karsinnassa jaetulle neljännelle sijalle ja Laura Ollikainen meni neljän metrin ylityksellä loppukilpailuun karsinnan 10. sijalta.

Ulkoratakautensa Grossetossa avannut Murto ylitti 390 toisella ja 405 ensimmäisellä. Pitkä kilpailutauko näkyi kilpailussa.

– En saanut verryttelyssä yhtään hyppyä, kaikki menivät läpijuoksuiksi. Eka yritys 390:stä oli sekin läpijuoksu, mutta sen jälkeen hypyt menivät yllättävän hyvin, Murto sanoi,

– Askelmerkin kanssa oli vähän hakemista, mutta nyt pitäisi olla finaaliin jonkunlainen askelmerkki.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Murron kauden avausta on siirtänyt EM-kisoihin asti kipu jalkapohjassa. Se tuntui edelleen, muttei häirinnyt kilpailua.

– Jalka on tutkittu. Kivun ei pitäisi olla mitään vaarallista, Murto sanoi.

Andersson meni 390, 400 ja 405 ensimmäisellään.

– Treenihypyissä ennen kilpailun alkua en saanut hyppyjä jatkumaan. Se toi epävarmuutta, mutta kun kisa alkoi, ajattelin vain tekniikkaa ja kaikki hypyt menivät hyvin eteenpäin. Nyt tuntee hyppypaikan hyvin finaalia ajatellen, Andersson sanoi.

Ollikainen sivusi ennätystään 400, mutta ei onnistunut korkeudesta 405.

– Oli aika kuuma. Kun ei ole Suomessa tottunut siihen, sen kanssa oli tekemistä. Piti juoda aika paljon ja jalat tuntuivat pehmeiltä. Noissa 405:n hypyissä hypyt aukesivat aika paljon. Katsotaan, jos saisin finaalissa hypättyä isommalla seipäällä, Ollikainen sanoi.