Urheilu

Mäkelällä on kiire Lontooseen

Kevään polvileikkauksesta toipuva Kristiina Mäkelä aloittaa kilpailukauden arvaamattomasta tilanteesta Kalevan kisoissa. Kolmen hyppyharjoituksen jälkeen Mäkelällä ei ole tuntumaa täysivauhtiseen hyppyyn, ja hyppytekniikka pitäisi saada kahdessa viikossa MM-vireeseen.

– Älyttömän kova haaste, Mäkelä arvioi viikonvaihteen SM-kisoja ja parin viikon kuluttua hypättävää Lontoon MM-kisojen kolmiloikkakarsintaa.

Mäkelällä, 24, on hyvä arvokisahistoria. Viime vuonna hän ponnisti Rion olympialaisissa loppukilpailuun, mutta nyt hänellä ei ole mahdollisuutta virittää loikkiaan kisa kisalta tekniikkaa korjaillen ennätysvireeseen.

– Eniten tässä tilanteessa mitataan päätä, Mäkelä tiivistää.

Seinäjoen Kalevan kisoissa naisten kolmiloikan karsinta hypätään perjantaina ja loppukilpailu lauantaina.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Olen pyrkinyt viime vuosina harjoituksissa hyvään laatuun, mutta toipilasjakson jälkeisissä hyppyharjoituksissa tekniikka on ollut hakusessa. Harjoituksista on puuttunut laatu, mutta kynsin hampain puolustan Kalevan kisoissa mestaruuttani.

Mäkelä rakentaa Seinäjoen kisoista tavanomaisen alkukauden pienoismallia. Hän aloittaa täysimittaisella vauhdilla mutta hieman aluksi etenkin karsinnassa säästellen.

– Yritän saada asennot kohdilleen ja lisään poweria, kun hyppy alkaa pysyä kasassa.

Tietyllä tavalla Mäkelä aloittaa silti kautensa voittajana. Vaihtoehtona leikkauksen jälkeen oli jättää koko kesän kilpailukausi käymättä.

– Uran päätavoite on tätä kesää kauempana, joten sekin oli mahdollista. Sitten selvisi, että voin ehtiä kilpailukuntoon. Se motivoi hirveästi.

Kilpajuoksussa aikaa vastaan Mäkelällä on samat vahvuudet kuin kilpailijana arvokisojen raastavassa jännityksessä. Hänellä on tavoitteita ja unelmia, muttei ahdistusta.

– En ota paineita, Mäkelä toistaa usein aiemmin toistamansa sanat.