F1

Red Bullin paalu viides lähtöruutu

SRDJAN SUKI
Red Bullilla ei ole vielä yhtään palkintosijaa Venäjän Grand Prix -kisasta.
Red Bullilla ei ole vielä yhtään palkintosijaa Venäjän Grand Prix -kisasta.

Heikki Kulta

Red Bullilla ei ole vielä yhtään palkintosijaa Venäjän Grand Prix -kisasta. Paras tulos on Daniil Kvjatin viides sija vuoden 2015 kilpailusta.

Viime vuonna Red Bull ei saanut edes pisteitä Sotshin radalta.

Eikä nytkään näytä lupaavalta. Max Verstappen ja Daniel Ricciardo kärkkyivät harjoituksissa sijoilla viisi ja kuusi kaukana Ferrarien ja Mercedesten takana.

– Rata ei vain ole hyvä meille, koska siinä on pitkät suorat. Yritämme vain ottaa siitä parhaan irti. Omalta puoleltani oli ikävää, kun pitkä veto toisella harjoitusjaksolla jäi tekemättä. Onneksi Daniel sai sen, joten pystymme tutkimaan dataa kisaa varten, vain 15 kierrosta iltapäivällä ajanut Verstappen summaili.

Polttoaineen paineongelma pysäytti hollantilaisen ajamiset.

– Aika-ajosta tulee varmasti mielenkiintoinen, koska yhden kierroksen tekeminen kunnolla on niin työlästä, Verstappen muistutti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Saimme muutaman hyvän enteen, mutta kaiken kaikkiaan siellä oli pientä ylä- ja pientä alamäkeä koko harjoitusten ajan. Katsomme niitä parempia vaiheita, ja yritämme parantaa tilannetta. Meiltä puuttui vain ajamisen jatkuvuus. Sen tuntee, Ricciardo selvitti.

– Tavoite ei ole muuttunut mihinkään. Tähtäämme kärkiviisikkoon Ferrarin ja Mercedeksen perään, ja yritämme parhaamme. Se on realistinen tähtäin.

– Ultrapehmeät renkaat eivät olleet nopeita, superpehmeät olivat hyvät, joten niillä olin tyytyväinen. Emme löytäneet aikaa niin paljon kuin muut siirtyessään pehmeimpiin kumeihin. Balanssi superpehmeillä sen sijaan oli hyvä, Ricciardo ruoti.