Moottoriurheilu

Argentiinan raaka reitti kolhi kärkikuljettajia

NICOLAS JIMENEZ
Sebastien Ogier oli yksi matkan varrella kolhuja saaneista kuljettajista.
Sebastien Ogier oli yksi matkan varrella kolhuja saaneista kuljettajista.

Jari-Matti Latvala vältti pahimmat karikot ja kiihdytti kärkitaistoon Argentiinan MM-rallin perjantain etapin ensimmäisellä puoliskolla.

Latvala pääsi Toyotallaan toisena päivätauolle Elfyn Evansin jälkeen. Nappisuoritukseen yltänyt walesilainen kiskaisi Fordillaan 30,1 sekunnin kaulan Latvalaan päivän viidellä ensimmäisellä erikoiskokeella.

Latvala kertoi aamun olleen muuten hyvä, mutta ensimmäinen erikoiskoe pääsi hieman yllättämään.

– Oli vähän kalliopaikkoja, jotka löivät tosi rajusti autoon. Noin viidessä paikassa auto hyppäsi mihin sattuu ja vähän säikäytti, mutta sen jälkeen ajo on sujunut kohtuullisesti, Latvala totesi.

Muutkin kärkikuljettajat saivat kokea argentiinalaisten teiden haasteet jo rallin avausvaiheissa, sillä niin Kris Meeke, Dani Sordo kuin Sebastien Ogierkin saivat kolhuja matkan varrella.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Latvala vertasikin Argentiinan rallia entisaikojen Akropolis-ralliin vaikeustasoltaan.

– Tämä on kauden haastavin kilpailu. Kaikenlaista voi tapahtua, ja pitää vain pysyä rauhallisena. Pitää olla tarkkana, ettei hae maksimivauhtia koko ajan, Latvala kertoi.

Perjantaiaamun suurimpia ongelmia olivat teillä ollut irtosora ja sateisen nuotituksen jälkeen kuivaksi muuttunut sää.

– Tiet ovat kuivuneet sateiden jäljiltä kivikoviksi, Latvala kertasi telottuaan Toyotansa keulan aerodynamiikkaa vesilammikon ylityksessä.

Kärkikuljettajista kovimman kohtalon koki kisan toissa vuonna voittanut Kris Meeke. Brittikuski putosi yli 13 minuutin päähän kärjestä, kun Citroen karkasi pompussa käsistä ja kärsi tuntuvat vauriot.

Myös Juho Hänninen teloi ajokkinsa keulan aerodynamiikkaa, mutta suurempi ongelma oli mystinen tehon puute. Hänninen tuli tauolle kolme ja puoli minuuttia kärjestä.

– Oli aika karkeata. Moottori saadaan varmasti kuntoon huollossa, Hänninen uskoi.

– Toinen kerta tulee olemaan aika raakaa. Edellä olevat olivat kaivaneet jo nyt kiviä sen verran, että on aika raaka reitti. On vain mentävä järjen kanssa, Hänninen pohjusti perjantain viimeisiä erikoiskokeita.