F1

Vettel uskoo Mercedeksen hyökkäävän lauantaina

Heikki Kulta

MM-sarjaa johtava Sebastian Vettel oli perjantaina nopein niin yhdellä kierroksella kuin kisavedossakin.

– Yhdellä kierroksella ei ole niin merkitystä, mutta tärkeämpää onkin, mitä teimme sen jälkeen. Uskon, että paransimme jaksojen aikana, joten olen kohtuullisen tyytyväinen tähän päivään. Mercedes nyt kätki vauhtiaan. Olen varma, että he menevät kovaa, kun tämä rata sopii heille niin hyvin. Mercedes on vahva lauantaina, Vettel summasi.

– Jos muistan oikein, vuosi sitten odotettiin Williamsin olevan nopein perjantain jälkeen, mutta Mercedeshän sieltä tuli kärkeen. Siten harjoitukset johtavat välillä harhaan. Me pystymme pelaamaan autoissa niin paljon: bensiinimäärät, moottoritehot, ja rata sinällään antavat paljon mahdollisuuksia näyttää tai olla näyttämättä vauhtiaan.

– Meillä tärkeintä oli balanssin parantuminen. Olen siihen tyytyväinen. Olihan alku aika rankka superpehmeillä renkailla, ja otti aikansa päästä vauhtiin. Se näyttikin sitten olevan ok, vaikka tuntuukin, että pystymme puristamaan lisää.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tällä radalla täytyy tuntea luottamusta autoon. Mutkia on paljon, ja vaikka ne näyttävät paperilta samanlaisilta, ja tuntuvat autossakin siltä, itse asiassa ne on hankala saada täysin oikein. Itsekin pyörähdin aamulla, ja moni meni leveäksi jarrutuksissa ja virhearvioinneissa.

– Puita saisi istuttaa enemmän radan varteen etäisyyksien arvioimiseksi. Nyt kaikki näyttää kovin samanlaiselta, ja se mutkistaa asioita rytmin hakemisessa.

– Taistelemme aina, se on varmaa, mutta paperilla tämä näyttää Mercedeksen radalta. Olen varma, etteivät he näyttäneet vielä mitään, joten tuo ero meidän eduksemme on aika keinotekoinen, Velttel arvioi.