F1

Suomalaisnahat parkittu

Kolumni 28.4. Kimi Räikkönen on vanha kettu lusmuilemaan kansainvälisen F1-median grilleissä. Enpä usko, että MM-sarjan ikäpresidentin maailma hetkahtaisi enää mistään kritiikistä tai solvausjutusta.

Eikä ainakaan lehdistön synnyttämästä kohusta.

Tätä asennetta kuvasi torstain letkautus, että Kimin puolesta Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionnen kriittiset lausunnot hänen tekemisistään Kiinasta saavat jäädä omaan arvoonsa. Suomalaisveteraani tietää vanhastaan, miten paljon pötyä F1-toimittajat ovat vuosien mittaan levittäneet, ja hänelle vain kasvokkain lausutut mielipiteet merkkaavat jotain.

Myös Valtteri Bottaksen nahka alkaa varmasti parkkiintua ulkopuoliseen kärvennykseen. Mercedeksen tallimääräyksen totteleminen Bahrainissa sai varsinkin brittilehdistön tölvimään häntä ajautumisesta Lewis Hamiltonin apupojan asemaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bottas vaikutti kuitenkin Venäjän GP-viikonlopun avanneessa mediahöykytyksessä jo tottuneen ajatukseen, että varsinkin britit painavat nyt häntä kysymyksineen alaspäin.

Sotshi on etukäteen hyvinkin suotuisa paikka niin Räikköselle kuin Bottakselle.

Räikkösen ongelmana toistaiseksi ovat olleet erityisesti aika-ajot, missä Sebastian Vettel on koko ajan päässyt kisan kannalta huomattavasti parempiin asemiin.

Sotshissa tuo ero on varmuudella pienempi, ja kuka ties tällä radalla Räikkönen viimein löytää sen yhden kierroksen vauhdin, mihin tällä autolla pystyi Barcelonan talvitesteissä. Sillä Vettel olisi lyötävissä.

Bottas puolestaan on todistanut joka kerta Williamsilla, että ’’Sotshin latu maistuu hänelle’’. Kun Bahrainissa tuli jo paalu, tavoitteena oleva uran paras viikonloppu Venäjällä voisi hyvinkin toteutua – täydellisellä kolmipäiväisellä suorituksella.

Vain putipuhtailla viikonlopuilla niin Bottas kuin Räikkönen voisi päihittää tallikaverinsa.

Heikki Kulta