Urheilu

Raannan New York Rangersille tappio, Määtän Pittsburgh voittoon

JANA CHYTILOVA/FREESTYLE PHOTO

Jääkiekon NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella Ottawa on voittanut New York Rangersin maalein 2–1. Ottawa johtaa nyt voitoin 1–0.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. Toisessa erässä New York Rangersin Ryan McDonagh teki maalin, kun erää oli pelattu reilu seitsemän minuuttia. Ottawan Ryan Dzingel kuitenkin tasoitti ottelun ennen erän päättymistä. Erik Karlsson ratkaisi voiton Ottawalle kolmannen erän maalillaan.

Suomalaisvahti Antti Raanta ei torjunut Rangersin maalilla, vaan vahtia piti Henrik Lundqvist. Hän torjui ottelussa 41 kertaa.

Määttä syötti maalin

Pittsburghin ja Washingtonin välinen NHL:n pudotuspelisarja alkoi torstaina pitkälti kuten oli ennakoitu. Pittsburghin ja koko NHL:n ykköstähti Sidney Crosby aloitti kahdella osumalla maalikarkelot maalittoman avauserän jälkeen, ja Washingtonin hyökkääjäjärkäle Aleksandr Ovetshkin teki toisen erän lopulla 1–2 kavennuksen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kolmannessa erässä Nick Bonino viimeisteli vikkelän Pittsburghin voittolukemat 3–2:een. Sitä ennen kotijoukkue Washington sai nauttia rapiat neljä minuuttia Jevgeni Kuznetsovin tasoitusosumasta.

Pittsburgh loisti ottelussa nopeudellaan. Jähmeämpi runkosarjan mestari hallitsi silti peliä ja voitti maalilaukaukset 35–21.

– Teimme ottelussa paljon hyviä asioita, muttei ihan tarpeeksi, Washingtonin valmentaja Barry Trotz tiivisti pelin.

– Paikkoja meillä kyllä oli.

Bonino, Crosby ja Ovetshkin palkittiin ottelun parhaina, mutta myös Pittsburghin maalivahti Marc-Andre Fleury olisi ansainnut pelistä jonkinlaisen pystin.

Ovetshkin ohjeisti omiaan

Fleury oli lujilla etenkin kolmanneksi viimeisellä peliminuutilla, kun hänelle kertyi valtavassa ruuhkassa neljä perättäistä torjuntaa.

– Hukkasin mailan ja hukkasin kiekon silmistäni. Jotain yritin kuitenkin torjua, Fleury ihmetteli kuuminta kahakkaa pelin jälkeen.

– Kivaa se silti oli.

Ottelusarjassa vertaillaan Crosbyn ja Ovetshkinin suorituksia. Molemmat ovat pelanneet Pittsburghin ja Washingtonin välisissä pudotuspelisarjoissa 14 ottelua. Ovetshkinilla on niistä 22 pistettä ja Crosbylla 17.

Tilastot eivät kerro koko totuutta.

– Sidney tuo peliin muutakin. Hän antaa koko joukkueelle energiaa ja itseluottamusta. Hän on johtajamme ja paras pelaajamme, Pittsburghin ruotsalaishyökkääjä Patric Hornqvist muistutti.

Myös Ovetshkinilla on tätä nykyä joukkueensa kapteenina johtajan rooli.

– Vastassa on hallitseva mestari, mutta meidän on otettava kentällä komento. Meidän pitää tehdä se toisessa pelissä heti selväksi.