Urheilu

Rinne otti niskalenkin Allenista

DILIP VISHWANAT
Pekka Rinne (35)
Pekka Rinne (35)

Nashville ja Edmonton aloittivat NHL-jääkiekkoliigan pudotuspeleissä toisen kierroksen voitokkaasti keskiviikkona. Nashville voitti tasaisessa kamppailussa St. Louisin 4–3, ja Edmonton kukisti kolmannen erän tehokkaan pelin ansiosta Anaheimin 5–3.

Pekka Rinteelle kertyi Nashvillen maalilla 27 torjuntaa. Nashvillen maalintekijät olivat Colin Wilson, P.K. Subban, Filip Forsberg ja Vernon Fiddler.

Rinne ja St. Louisin Jake Allen olivat ensimmäisellä pudotuspelikierroksen parhaat maalivahdit. Nashvillen ja St. Louisin kamppailusta on ennakoitu maalivahtien ratkaisevaa kaksintaistelua, jossa Rinne otti nyt ensimmäisen voiton.

Rinteen torjuntaprosentiksi tuli ensimmäisessä ottelussa 90 ja Allenille 87,5.

– Minun pieni virheeni kostautui tänään, Allen tunnusti NBC:n haastattelussa.

Jori Lehterälle kertyi ottelussa peliaikaa sekuntia vaille 13 peliminuuttia. Hän laukoi kerran kohti Rinnettä, mutta jäi vaille tehopisteitä.

Ryan Getzlaf vei Anaheimin kotiottelussaan maalin johtoon toisen erän alussa, mutta Edmonton käänsi pelin edukseen kolmella perättäisellä maalilla. Mark Letestu teki vieraiden kaksi ensimmäistä maalia ja Adam Larsson kolmannen.

Patrick Eaves ja Jakob Silfverberg nostivat kolmannessa erässä Anaheimin hetkeksi tasoihin ennen kuin Larsson ja Leon Draisaitl ratkaisivat kolmannen erän lopulla ottelun lopullisesti Edmontonille.

Sami Vatanen oli ottelusta edelleen sivussa. Hän on pelannut kevään pudotuspeleissä vain yhden ottelun.