Moottoriurheilu

Latvalalla ja Hännisellä voittokokemusta Argentiinasta

PASCAL POCHARD-CASABIANCA
Jari-Matti Latvala Porto Vecchiossa 9. huhtikuuta.
Jari-Matti Latvala Porto Vecchiossa 9. huhtikuuta.

Rallin MM-kausi on alkanut historiallisesti: neljä kilpailua, joissa neljä voittajaa neljästä eri tiimistä.

Suomalaisittain herkkua päästiin nauttimaan Ruotsin lumilla Toyotan Jari-Matti Latvalan valloitettua naapurimaan MM-rallin. Tasaiset kilpailut ja leveä kärkikaarti ovat tuoneet jännittäviämausteita lajin korkeimpaan sarjatasoon ja yllätysvalmis meno jatkunee myös vappuviikonloppuna ajettavassa kauden viidennessä osakilpailussa, Argentiinan MM-rallissa.

MM-taisto käy kuumana ja selvää on, että sarjaa johtava ranskalainen Sebastien Ogier (88 pistettä) on intensiivisen jahdin kohteena, kun takana tulijat pyrkivät valtaamaan pistejohdon itselleen. Meksikossa neljänneksi ajanut Latvala onnistui lisäksi saalistamaan täydet pisteet rallin päättäneeltä Power Stage –erikoiskokeelta. Näin ollen Latvala (75 pistettä) on nyt pisteissä toisena, vain 13 pistettä Ogieria perässä. Sen jälkeen haarukka hajoaakin aavistuksen ammolleen, sillä Belgian Thierry Neuville on kolmantena 54 pisteellä ja Viron Ott Tänak neljäntenä 48 pisteellä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Latvalan lisäksi suomalaisista Argentiinan aroja lähtee kesyttämään niin ikään Toyota Yaris WRC -autolla ajava Juho Hänninen, joka on ollut epäonninen kauden alun kilpailuissa. Hännisellä on kuitenkin hyvät muistot Argentiinasta, sillä hän voitti vuonna 2010 järjestetyn Intercontinental Rally Challenge -osakilpailun. Myös Latvala on ollut aiemmin voittokannassa Argentiinassa, kun hän oli koko joukon paras MM-sarjan osakilpailussa vuonna 2014.

On aika suunnata katseet ja mikä ettei suomalaiset lantionliikkeet Latinalaisen Amerikan sykkeseen ja kuumien rytmien katveeseen. Rallin MM-sarja palaa jälleen soralle Korsikan asfaltin jälkeen, kun edessä on kauden viides osakilpailu Argentiinassa, jonka reitti tarjoaa tänä vuonna sekoituksen vauhdikkaita, kivisiä ja pehmeitä, melkeinpä rantahiekalla ajettavia erikoiskokeita. Rengasvalinnat ja seosten kesto noussevat jälleen arvoon arvaamattomaan.

Rallin keskuksena toimii Villa Carlos Paz, joka on noin puolentunnin ajomatkan päässä Cordoban kaupungista, jossa ralli lyödään tulille torstaina 27.4. yleisöerikoiskokeen merkeissä. Yötauon jälkeen jatketaan ensimmäisellä kunnon ajopäivällä ja perjantaina edessä onkin kahdeksan erikoiskoetta ja yli 140 EK-kilometriä. Perjantai keskittyy pääosin Santa Rosa de Calamuchitan laaksoon.

Lauantaina jatketaan vielä astetta vauhdikkaampien erikoiskokeiden parissa ja yhteensä kuljettajien vauhti mitataan tuona päivänä kuudella erikoiskokeella. Lauantai vaelletaan niin ikään laaksossa, tällä kertaa se kantaa nimeä Punilla. Lauantai on rallin päivistä pisin ja hengähdyslupa annetaan vasta illalla, kun tasan 160 kilometriä on takana.

Sunnuntai tarjoilee kilpailun päätteeksi kolme erikoiskoetta, mutta nyt sisältö korvaa taatusti määrän. Edessä on nimittäin kahteen kertaan ajettava, yksi sarjan legendaarisimmista erikoiskokeista: El Condor. Reilut 16 kilometriä pitkä erikoiskoe myös päättää tämän vuoden Argentiinan MM-rallin ja toimii samalla lisäpisteitä tarjoavana Power Stage -erikoiskokeena.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy