Urheilu

Jo mukaanpääsy oli kuin voitto Simoselle ja Penasselle

MARKKU ULANDER
Pelkkä mukaanpääsy MM-kisoihin tuntui voitolta Suomea pariluistelussa edustaneiden Emilia Simosen ja Matthew Penassen mielestä.
Pelkkä mukaanpääsy MM-kisoihin tuntui voitolta Suomea pariluistelussa edustaneiden Emilia Simosen ja Matthew Penassen mielestä.

Pelkkä mukaanpääsy MM-kisoihin oli kuin voitto Suomea pariluistelussa edustaneille Emilia Simoselle ja Matthew Penasselle. Ensimmäistä kauttaan yhdessä luisteleva kaksikko teki pienen ihmeen ja puhkaisi MM-pisterajan heti ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussaan.

Helsingissä kaksikko hymyili kilpaa 45,49 pistettä tuoneen lyhytohjelmansa jälkeen. Simosen ja Penassen loppusijoitukseksi tuli 25:s, kun vapaaohjelmaan eteni 16 parasta paria. Lyhytohjelman parhaita olivat Kiinan Wenjing Sui ja Cong Han, jotka saivat 81,23 pistettä.

–  Olen todella, todella tyytyväinen meidän ohjelmaamme. Saatiin minusta tehtyä meidän paras suoritus täällä, kauden tärkeimmässä kisassa. Tähän on hyvä päättää tämä kausi, Simonen iloitsi.

Suoritukseen mahtui vain yksi isompi virhe, kun Simonen menetti tasapainonsa heittokolmoissalchowin alastulossa ja joutui ottamaan kädellä tukea jäästä.

–  Sattui pieni alastulovirhe. Sain kuitenkin pelastettua ettei tullut kaatumista. Se jäi kyllä harmittamaan, koska se on sujunut hyvin harjoituksissa ja olen saanut siihen varmuutta, Simonen sanoi.