Paikalliset

Vettelin voitto tuplasi Hamiltonin mestaruusnälän

SAEED KHAN
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel

Heikki Kulta

Mercedes mässäili kolmen viime kauden 59 Grand Prix -kisassa yhteensä 51 voittoa. Nyt kausi alkoi ensi kerran neljään vuoteen ilman saksalaistiimin täysosumaa.

Sebastian Vettel johtaa MM-sarjaa ensi kerran Ferrarilla. Ferrari puolestaan oli edellisen kerran MM-sarjan kärjessä Japanin GP-kisan jälkeen lokakuussa 2012, kun Fernando Alonso sinnitteli viimeistä kertaansa pistejohdossa.

Vettel katkaisi Lewis Hamiltonin viime kauden lopussa kutoman neljän perättäisen voiton ketjun. Kun Hamilton hävisi viime vuonna mestaruuden, ilman avausvoittoa jäätyään hän on varmasti entistä ärsyyntynempi.

– Haluan voittaa mestaruuden enemmän kuin koskaan. Kun olisi voinut luulla, että viime kauden jälkeen menestysnälkäni ei voisi olla kiivaampi, nyt se on vain tuplaantunut siitä, Hamilton julkisti Melbournen illassa avauskisan jälkeen.

– Olin taas paalulla Melbournessa kuten viime vuosinakin. Tulen kauteen aina kunnossa ja valmiina kaikkeen. Sillä puolella ei ole ollut häiriöitä. Väittäisin, että kuntotasoni on jopa kovempi kuin koskaan ennen. Olen valmistautunut paremmin, Hamilton taustoitti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hamilton suuntasi Melbournesta kotiinsa Monacoon – lepäämään ja treenaamaan.

Brittilehti The Times jopa otsikoi jälkijuttunsa tiistaina, että Hamilton hylkäsi valmentajansa motivoidakseen itseään. Tuo valmentajahan oli Ville Vihola, joka nyt toimii Williamsin Lance Strollin taustavoimana.

Kolminkertainen mestari maiskutteli tilanteelle, että nyt haastajana on toinen huipputiimi.

– Viimeksi mestaruudesta kamppailtiin tasaisemmin eri tiimien välillä 2012, kun ajoin McLarenilla. Kaikkein ikimuistoisin oli varmaan 2010, kun Red Bull ja Ferrari ratkaisivat pelin viimeisessä kisassa.

– Itse olen pyrkinyt parantamaan joka vuosi. Siten haastan itseni yhä uudestaan. Jatkan rajulla linjalla, koska tiedän, että tänä vuonna luvassa on niin rankkoja taistoja näillä uusilla autoilla.

Kuljettajien voitot 2014-17

31 Lewis Hamilton

20 Nico Rosberg

4 Daniel Ricciardo ja Sebastian Vettel

1 Max Verstappen