F1

Verstappen yllättyi päästyään Räikkösen tuntumaan

SAEED KHAN
Max Verstappen
Max Verstappen

Heikki Kulta

Viime kauden lopussa palkinnoilla mässäillyt Red Bull koki kovan pettymyksen Australian MM-avauksessa. Varsinkin Daniel Ricciardon painajaisviikonloppu kotikisassa oli vertaansa vailla.

Max Verstappen ajoi viidenneksi Ferrarien ja Mercedeksen takana, ja lunasti tallille sentään kohtuulliset avauspisteet.

– Itse asiassa oli aika yllättynyt, kun pääsin niin lähelle Kimi Räikköstä. Häneen verrattuna vauhtimme oli kohtuullisen hyvää, ja pysyimme lähes koko kisan ajan melkoisen lähellä, Verstappen ajettuaan 6,4 sekuntia Ferrarin suomalaiskuskia myöhemmin ruutulipulle.

Verstappen pystyi katsomaan koko ajan eteenpäin.

– Takaa ei tullut painetta. Se tuntui hyvältä. Autokin käyttäytyi hieman paremmin kisassa kuin aika-ajossa. Töitä kyllä tarvitaan paljon, jotta parannamme tästä seuraavissa kisoissa, Verstappen viitoitti.

Ricciardo vietti varsinaisen kärsimysviikon.

– Eniten olen harmissani faniemme puolesta. Heitä oli niin paljon kannustamassa minua. Tietenkin he olisivat halunneet nähdä minun ajavan kilpaa kärkipään kanssa.

– Viiden lähtöruudun rangaistus aika-ajon jälkeen kuulosti jo pahalta, mutta sitten tuli vielä kaikkea muuta. En voi olla kuin hirmuisen pettynyt. Tästä täytyy päästä nopeasti ylitse, jotta olen valmiina iskemään takaisin Kiinassa.

Ricciardo sanoi, että pientä lohtua antoi Verstappenin suhteellisen hyvä kisavauhti.