Moottoriurheilu

Suomalaiset dominoivat Päitsin MM-avauspäivää

TOMMI ANTTONEN
Eero Remes Päijänteen ympäriajon huoltotauolla.
Eero Remes Päijänteen ympäriajon huoltotauolla.

Ensimmäistä kertaa MM-sarjan osakilpailuna oleva legendaarinen enduron Päijänteen ympäriajo sujui lauantaina täydellisesti suomalaiskomennossa. Kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes johtaa yleiskilpailua avauspäivän jälkeen ylivoimaisesti.

Remes osallistuu Päitsille ensimmäistä kertaa urallaan, mutta se ei näkynyt hänen otteissaan lauantaina. TM-pyörällä ajavalla järvenpääläisellä on kahden minuutin ja 11 sekunnin johto yleiskilpailun kakkoseen Eemil Pohjolaan.

–  Viluhan siellä siirtymillä tuli, vaikka oli aika lämmin keli. Ja onhan Päitsi ihan erilainen kuin muut MM-kilpailut – muissa olisimme olleet maalissa jo viisi tuntia sitten. Sain kuitenkin ajoon hyvän rytmin ja jatkan sunnuntaina samalla mallilla. Liukasta oli vaihtelevasti eri pätkillä, ja pito vaihteli paljon maaston mukaan, Remes kommentoi tiedotteessa.

Vaikka Päitsin yleiskilpailu on kaksipäiväinen, MM-sarjan formaatin mukaan kumpikin päivä muodostaa oman MM-osakilpailunsa. Remes ottikin lauantaina Enduro2-luokan MM-sarjan avauskilpailun voiton.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pohjola, 23, nappasi MM-sarjan junioriluokan voiton. Hän on yötauolla 16 sekuntia edellä yleiskilpailun kolmosta, Päitsin viimevuotista voittajaa Antti Hellsteniä.

Hellsten ei ole muutamaan vuoteen kiertänyt MM-sarjaa, mutta lauantain suoritus toi hänelle arvostetuimman MM-luokan EnduroGP:n osakilpailuvoiton.

–  Eero menee kyllä kovaa menojaan. Mutta tänään tuli EnduroGP-voitto, ja onhan se aika siistiä!, Hellsten sanoi.

Lumisiin maastoihin tottumattomat ulkomaalaisajajat eivät odotetusti yltäneet voittotaisteluun ja suomalaisilla onkin kuutoisjohto. Paras ulkomaalainen oli hallitseva maailmanmestari Matthew Phillips, joka ajaa seitsemäntenä. Australialainen on jäänyt kärjestä neljä ja puoli minuuttia.

–  On haastavaa, kun ei tunne reittejä ja on jäinen spoori. Lisäksi starttasin kisaan ensimmäisten kuskien joukossa, reittejä oli vaikea hahmottaa. Ja onhan tämä kilpailuna muutenkin todella pitkä ja rankka, Phillips totesi.

Päijänneajo päättyy sunnuntaina Helsinkiin Malmin lentokentälle.