F1

Giovinazzi palauttaa Italian lähtöruudukkoon

Heikki Kulta

Antonio Giovinazzista tulee sunnuntaina ensimmäinen italialaiskuski Grand Prix -kisan lähtöruudukossa kuuteen vuoteen.

Sauberin saksalaisvahvistus Pascal Wehrlein ei pysty ajamaan, ja niin sveitsiläistalli tuo Ferrarin varakuljettajan kisaan mukaan.

23-vuotias Giovinazzi on Ferrarin kuskiakatemian kuljettaja, joka tuli 2015 toiseksi F3-luokan Eurosarjassa ja viime vuonna toiseksi GP2-sarjassa viidellä voitollaan. Edellinen italialainen kuski lähtöruudukossa oli Jarno Trulli Lotus-Caterhamilla kauden 2011 Brasilian päätöskisassa.

Wehrlein loukkaantui talvella mestarien kisassa. Hän ei pystynyt ajamaan talvitestien ensimmäisellä viikolla, mutta toisella viikolla hän opettli autoa 192 kierroksen eli 893 kilometrin testimäärän.

Giovinazzi lomitti Wehrleinia jo Barcelonassa. Hän ajoi kahtena päivänä yhteensä 151 kierrosta eli 702 kilometriä.

– Harjoitusvajaukseni vuoksi kuntotasoni ei ole vielä, kuten pitäisi kokonaisen kisapituuden ajamiseksi. Selitin tilanteen tallille perjantai-iltana. Siksi Sauber päätti olla ottamatta riskejä. Vahinko, mutta tämä on paras ratkaisu tallin kannalta, Wehrlein selvitti.

– Kunnioitamme suuresti Pascalin avoimuutta ja ammattilaisasennetta. Tämä ei ollut helppo päätös, mutta alleviivaa hänen ansiotaan joukkuepelaajana. Huomio on nyt hänen kunnossaan, ja tässä tilanteessa ei oteta riskejä. Pascal tulee mukaan seuraavassa kisassa Kiinassa, kuten on suunniteltukin, tallipäällikkö Monisha Kaltenborn totesi.