Urheilu

KalPa masensi Pelicansin jälleen jatkoajalla

LAURI ROTKO
KalPan Janne Keränen tasoittaa rangaistuslaukauksesta tilanteen 1-1, Pelicansin maalissa Karri Rämö.
KalPan Janne Keränen tasoittaa rangaistuslaukauksesta tilanteen 1-1, Pelicansin maalissa Karri Rämö.

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut KalPa otti perjantaina ensimmäisenä joukkueena toisen kiinnityksen jääkiekkoliigan välieräpaikkaan. KalPa haki Lahdesta 3–2-jatkoaikavoiton ja siirtyi 2–0-johtoon puolivälieräsarjassa Pelicansia vastaan.

HPK puolestaan tasoitti voitot JYPiä vastaan 1–1:een ottamalla kotonaan 2–1-voiton.

Pelicans kärsi toisen perättäisen jatkoaikatappion, sillä se oli taipunut myös avausottelussa Kuopiossa jatkoajalla. KalPan sankariksi nousi Janne Keränen, joka haali tehot 2+1.

Kotijoukkue siirtyi Lahdessa nopeasti johtoon. Kimi Koivisto onnistui ylivoimalla ajassa 3.46.

KalPan tasoitus tuli noin 10 minuuttia myöhemmin, kun Mikko Kousa koukki itselleen jäähyn ja kuopiolaisille vihellettiin rangaistuslaukaus, jonka Keränen upotti Karri Rämön taakse.

Jesse Mankinen siirsi KalPan johtoon toisessa erässä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Oudon vaisusti kotikaukalossaan esiintynyt Pelicans näytti jo luisuvan kohti tappiota, mutta viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua Koivisto iski pelin tasoihin illan toisella maalillaan. Maali syntyi heti Pelicansin ylivoiman päätyttyä Vili Sopasen taiturimaisesta syötöstä.

Kotiyleisön riemu jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi. Iikka Kangasniemi kamppasi itsensä jäähyaitioon pian jatkoerän alkamisen jälkeen, ja Keränen laukoi vieraiden voittomaalin ylivoimalla ajassa 62.16.

Runkosarjan nelonen JYP oli kukistanut HPK:n avausottelussa Jyväskylässä jatkoajalla, ja se meni Hämeenlinnassa johtoon ajassa 5.46, kun Michel Miklik osui ylivoimalla. Janne Lahti toi kuitenkin kotijoukkueen tasoihin vain 33 sekuntia myöhemmin.

HPK:n voittomaali syntyi toisen erän puolivälissä, kun Oskari Manninen maalasi siirretyn rangaistuksen aikana.

Isäntien voiton tukipilari oli 31 laukausta torjunut Emil Larmi.

Puolivälierät jatkuvat lauantaina, jolloin tulessa ovat kaikki neljä otteluparia. 1–1-tasatilanteessa olevat Tappara ja Ilves jatkavat kamppailua Tampereen herruudesta, ja TPS isännöi HIFK:ta. HPK matkustaa JYPin vieraaksi, ja KalPalla on mahdollisuus siirtyä kotikaukalossaan 3–0-johtoon Pelicansia vastaan.