Urheilu

F1-kausi vauhtiin Hamiltonin tahdissa – Räikkönen kehui Mercedeksen vauhtia

SAEED KHAN

Kuljettajat varoivat tekemästä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä F1-kauden avauskilpailun ensimmäisistä harjoituksista Australiassa. Pelkästään tulosliuskan perusteella Mercedes ja sen brittitähti Lewis Hamilton vaikuttivat kuitenkin olevan omassa luokassaan.

Hamilton ajoi kärkiajan noin puolen sekunnin erolla sekä ensimmäisellä että toisella harjoitusjaksolla. Valtteri Bottas hävisi Mercedes-tallitoverilleen molemmilla ajojaksoilla juuri tuon puolisen sekuntia. Toisella harjoitusjaksolla Mercedes-miesten väliin toiseksi kierrosaikavertailussa kiilasi Ferrarillaan Sebastian Vettel.

Hamilton kertoi, että harjoituspäivä oli hänelle liki täydellinen. Bottas piti aloitustaan ryhdikkäänä, mutta myönsi, että parantamisen varaa on.

–  Auton tasapainon löytämiseksi täytyy vielä tehdä töitä, mutta saimme vietyä päivän läpi ilman ongelmia. Minusta tuntuu, että pystyn todellakin ottamaan lauantaina askeleen eteenpäin, Bottas kuvaili.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

–  Alku kisaviikonloppuun oli ihan hyvä. Täytyy tutkia ajamisesta kerättyjä tietoja, jotta tiedämme, missä voisimme vielä parantaa, hän jatkoi.

Ferrari-pilotti Kimi Räikkönen hävisi kierrosaikavertailussa Hamiltonille toisella harjoitusjaksolla 0,9 sekuntia. Hän oli tulosliuskan neljäs. Räikkönen ei tehnyt tyhjentävää arvioita autojen välisistä voimasuhteista, mutta tunnusti tosiasiat.

–  Mercedes vaikuttaa olevan todella vahva.

Räikkönen myönsi, että Ferrarilla on parannettavaa, mutta huomautti samalla Melbournen radan erityislaatuisuudesta. Sen katuratamainen luonne ei anna aivan kirkasta kuvaa autojen eroista ainakaan pitkällä tähtäimellä.

–  Sitä varten harjoituksia ajetaan, että autoa saataisiin kohennettua, ja ei minulla ole juurikaan valittamista tästä päivästä, Räikkönen sanoi.

–  Tähän asti kaikki on mennyt ihan hyvin. Katsotaan, Räikkönen tunnelmoi tuttuun tyyliinsä.

Räikköselle kirjattiin avausharjoituksessa 16 ajettua kierrosta.

Kisaviikonlopun kolmas harjoitusjakso sekä aika-ajo kaasutellaan huomenna aamulla Suomen aikaa. Kilpailu ajetaan sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.