Urheilu

Räikkönen avasi suunsa

Heikki Kulta

Kimi Räikkönen hoiti torstaina Ferrarin öljypartneri Shellin pr-tilaisuuden. Sen yhteydessä hän antoi yhden haastattelun paikalliselle Herald Sun -lehdelle. Sen ainoan toistaiseksi...

– Tilanne ei ole tippaakaan erilainen mihinkään aiempaan vuoteen verrattuna. Takana on normaalit kahdeksan testipäivää. Olemme täällä samassa paikassa, ja näin sitten mennään eteenpäin, Räikkönen kertasi kuulumiset toimittaja Paul Goverille.

– Emme tiedä, missä olemme muihin verrattuna, emmekä tiedä, kuka on edessä, kuka takana. Uuden auton kanssa tämä on aina pitkälti samanlaista. Mikään ei ole muuttunut – paitsi että säännöt ovat uudet.

Räikkönen pitää uuden sukupolven autoista.

– Ne ovat hyviä. Tietenkin pitoa on enemmän, ja autot ovat nopeampia niin kierrosajoissa kuin mutkanopeuksissa. Vielä on kuitenkin aikaista sanoa enempää, kun kokemusta on vasta yhdeltä radalta talviolosuhteissa. Mutta toistaiseksi kaikki tuntuu hyvältä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Australiassa Ferrarin kannatus on taattu. Faneja on paljon.

– Olemme taas tunteneet itsemme tervetulleiksi tänne, kuten aina. Toivottavasti pystymme tarjoamaan faneillemme jotakin. Tiedän, että faneja on paljon. Meillähän on paljon faneja kaikkialla, Räikkönen myhäili.

Millaisen kuvan Melbourne antaa uusista autoista?

– Melbourne on metka paikka. Täällä on nähty monia hyvin erilaisia kisoja vuosien mittaan. Olosuhteet voivat olla aika hankalat. Viime aikoina ei ole ollut kovin aurinkoista viikonloppua, ja se on ollut omiaan sekoittamaan kuvioita. Tämä ei ole mikään tavallinen rata, kun se ei sen paremmin normaali kilparata kuin katuratakaan.

– Siksi on tullut niin erilaisia kisoja ja saatu eri voittajia. Mitä tahansa nyt tapahtuukaan, en sanoisi, että siitä voisi tehdä suoria johtopäätöksiä, missä kukin on tällä kaudella.

– Tämä on hankala kisa, sanotaan niin. Tämä ei ole niitä helpoimpia alkuja uudelle kaudelle.