F1

Bottas kaihtaa paineita Hamiltonia vähemmän

TRACEY NEARMY
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas

Heikki Kulta

Kansainvälinen autoliitto FIA järjestää nykyään torstain kuskihaastattelut kahdessa ryhmässä. Australiassa ykkösketjuna olivat Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo ja Fernando Alonso. Kakkosryhmässä lavalle kiipesivät Valtteri Bottas, Felipe Massa, Lance Stroll ja Esteban Ocon.

Hamilton ja Vettel jatkoivat keskinäistä pompotteluaan suurimmasta mestarisuosikista.

Lewis, tunnetko olevasi MM-suosikki?

– Ferrari on ollut nopein auto testeissä. He ovat siis suosikkeja. Kiinnostaa myös nähdä Red Bullin nopeus. Autossa ei ollut vielä paljon päivitystä Barcelonassa. Nyt haluan nähdä, mitä he tuovat tänne, Hamilton kuittasi.

Entä Sebastian, katkeaako Mercedeksen ylivalta?

– Tällä hetkellä emme tiedä vielä mitään. Vasta täällä saamme enemmän tietoa. Olemme keskittyneet itseemme, ja tiedämme oman tilanteemme, mutta emme tiedä, mihin se riittää muita vastaan. Mercedes on varmuudella nopea, ja vertailukohta kaikille muille. Joka on hyvä kauden alussa ja kauden lopussa, on vahvoilla, Vettel totesi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Daniel Ricciardo tähtää ensimmäiseksi australialaiseksi voittajaksi MM-tason kotikisoissa.

– Jos kaudessa voisi voittaa yhden kisan, haluaisin tehdä sen juuri tässä kisassa. Se olisi siistiä niin itselleni kuin tiimillekin, Ricciardo myhäili.

Entä Bottas? Kun hänellä on nyt mestaruuksia puolustava auto, aikooko hän edetä rauhallisesti vai ottaa saman tien riskejä voittaakseen ensimmäisen kerran?

– Asetan aina oman tavoiterimani hyvin ylös, joten tahdon suoriutua sillä tasolla, mihin autolla pystyy. Ja haluan tehdä sen heti ensimmäisestä kisasta lähtien. Se on tavoitteeni. Olen aina edennyt päivän kerrallaan, askeleen kerrallaan, mutta tahdon aloittaa hyvin korkealla tasolla ja jatkaa kehittymistä yhä paremmaksi, Bottas vakuutti.