F1

Aarnio-Wihuri avain Bottaksen F1-uralle

JENS BUTTNER
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas

Heikki Kulta

Turkulaissyntyisen bisnespatruuna Antti Aarnio-Wihurin panos Valtteri Bottaksen nousussa F1-kuljettajaksi ja nyt myös mestaritiimi Mercedekselle on massiivisen tärkeä.

– Aarnio-Wihurin ansiot Bottaksen F1-uralle ovat olleet kaiken avain, Mercedeksen tallipäällikkö ja Bottaksen managerina pitkään toiminut Toto Wolff suitsuttaa.

– Olen vuosien mittaan oppinut tuntemaan Antin hyvin. Hän on todella inspirationaalinen mies. Henkilökohtaisesti pidän hänestä paljon. Ilman Anttia tukemassa nuorta Valtteria kartingissa, Formula Renaultissa ja Formula 3:ssa hänestä ei olisi tullut kilpakuljettajaa. Valtteri kunnioittaa kovasti sitä tukea, mistä pääsi nauttimaan, Wolff valotti Turun Sanomille.

78-vuotiaan Aarnio-Wihurin yhtiö olisi tiettävästi vetäytynyt F1-urheilusta, jos Bottas olisi jatkanut Williamsilla, mutta Mercedeksen F1-partnerijoukkoon Wihuri liittyi välittömästi.

– Tapasin Antin viimeksi Silverstonessa. Oli nautinto viettää aikaa hänen kanssaan. Hän on loistava tyyppi, jossa on sitä särmää. Hän on suuri persoonallisuus ja varmasti siksi hän on menestynyt niin hyvin liike-elämässä.

– Antti on nyt myös yksi Mercedeksen tiimipartnereista, ja meille se on hyvin mieluisaa, Wolff ylisti.